Bakan Koca'dan aşılama planıyla ilgili yeni açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşılama planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 03.05.2021, 17:10
14
Bakan Koca'dan aşılama planıyla ilgili yeni açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne ziyaretinde canlı yayında açıklamada bulundu. Rus Sputnik V aşısıyla ilgili konuşan Koca, "İlk sevkiyat bu ay, 6 ay içinde 50 milyon doz gelecek." dedi. 17 günlük tam kapanmaya ilişkin konuşan Koca, vaka sayısında önemli düşüş olduğunu dile getirdi.Fahrettin Koca, "Hedef haziranda 40 yaş, yaz boyu 18 yaş üstünü aşılamak" ifadesini kullandı.
Bakan Koca, şunları söyledi:
"İstanbul'dan Trakya'ya olan hareketlilik artışı da bugünkü gündemimizdeydi. Vatandaşlarımızın oldukça uyum gösterdiklerini izledik. Aşılama programına uyum da ele aldığımız konular arasındaydı.
Aşı tedarikindeki iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yürüteceğiz. Sputnik aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay yapılması beklenmektedir."
"Vaka sayısında önemli bir düşüş başlamıştır. Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı.
Yeni sözleşmelerimiz ve aşı tedariği konusundaki iyileşmelerle mevcut kapasitemizi harekete geçirip daha hızlı bir programı yürüteceğiz. Sputnik aşısının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı gelmesi ve ilk sevkiyatın bu ay başlaması bekleniyor. Biontech aşısı ise haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak teslim edilmiş olacak. Toplam 90 milyon doz olacak. Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek.
Kısıtlamalar ile birlikte vaka sayılarında önemli bir düşüş başlamıştı. Vaka sayısındaki düşüş hızının daha da artacağı öne görülmektedir. Kısıtlamalara uyum seviyede başladı. Böyle devam etmesi halinde bayram sonrasında çok daha öngörülebilir planlar yapabileceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı