Cumhur'da derin kriz! Erdoğan ve Bahçeli'den Mustafa Destici'ye rest

Cumhur İttifakı'nda seçim barajı krize neden oldu. Devlet Bahçeli ve Erdoğan anlaşırken Mustafa Destici'nin başında bulunduğu BBP'nin teklifi kabul edilmedi.

GÜNDEM 22.01.2022, 21:50
5
Cumhur'da derin kriz! Erdoğan ve Bahçeli'den Mustafa Destici'ye rest
Son dönemde anketlerde günden güne eriyen  Cumhur İttifakı, seçim kanununu yeniden iktidar şansını arttıracak şekilde değiştirmek için kolları sıvadı. Seçim Kanunu’nda bir takım değişiklikler için yaklaşık bir yıldır çalışan AK Parti ve  MHP anlaştı. Ancak ittifakın bir diğer ortağı olan Büyük Birlik Partisi'nin teklifi kabul görmedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi konusunda anlaştı. BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Mustafa Destici'nin başında bulunduğu BBP'nin 3’lük baraj önerisi ise kabul görmedi.

Bir siyasi partinin seçime girme yeterliliği kazanması için 81 ilin yarısından bir fazla şehirde örgütlenmiş olması ya da TBMM'de grubunun bulunması koşullarında da değişikliğe gidilecek. Yeni düzenleme ile Meclis’te grubu bulunması, bir siyasi partinin seçimlere katılabilmesi için yeterli olmayacak.
Düzenlemenin içerisinde dar bölge ve daraltılmış bölge gibi sistem değişikliklerinin yer almayacağı da öğrenilirken son kararın Pazartesi günü gerçekleştirilecek AKP MYK toplantısında verileceği bildirildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve yürütme maddeleri dışında 13 maddeden oluşacak teklifin, ara tatil sonrası Meclis Başkanlığı’na sunulacağı da kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı