Cv Nasıl Hazırlanır? 6 Adımda Cv Hazırlama

Etkili bir cv hazırlama, işe alım sürecinde sizi öne çıkaracağı gibi işe alım sürecinizi de olumlu bir yönde etkileyebilir. Bunu yapmak için dikkat etmeniz gereken ana detaylar vardır.

EKONOMİ 21.08.2021, 01:50
21
Cv Nasıl Hazırlanır? 6 Adımda Cv Hazırlama
Etkili bir cv hazırlama, işe alım sürecinde sizi öne çıkaracağı gibi işe alım sürecinizi de olumlu bir yönde etkileyebilir. Bunu yapmak için dikkat etmeniz gereken ana detaylar vardır. Bu detaylar aşağıda 6 adımda işlendi. Ayrıca, son bölümde cv örnekleri hazırlarken sıkça sorulan sorular cevaplandı. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;

2.      Kişisel bilgilerinizi ekleyin
3.      Eğitim bilgilerinizi yazın
4.      İş deneyimlerinizi ekleyin
5.      Mutlaka becerilerinizi ekleyin
6.      Alınan sertifikaları ve eğitimleri belirtin
1.Kariyer Hedefinizi Belirleyin:CV örnekleri oluşturulurken kariyer hedeflerinizden bahsetmeniz gerekir.  Bu işi neden istediğinizi, başvurduğunuz departmanda neler yapabileceğinizi ve hedefinizi kısa ve sade biçimde anlatmanız gerekir.
2.Kişisel Bilgilerinizi Ekleyin:İsim, soy isim, mail adresi, telefon numarası, açık adresini yazmanız CV hazırlama için çok önemlidir. İşveren size ulaşabileceği bir yer olması gerekir. Bunun dışında doğum tarihi, doğum yeri, askerlik durumu ve ehliyet sürücü belgesinin olup olmadığını yazmanız gerekir.
3.Eğitim Bilgilerinizi Yazın:CV örnekleri içinde yer alması gereken eğitim hususları; üniversite adı, not ortalaması, üniversite başlangıç tarihi ve mezuniyet tarihi olması gerekir. Bunun dışında okurken katıldığınız etkinlikler, seminerler, konferansları da yazabilirsiniz.
4.İş Deneyimlerinizi Ekleyin:Özellikle yeni mezun CV hazırlamada sıkıntı çekilen nokta iş deneyimleridir. Yeni mezun iseniz üniversite döneminde yaptığınız stajları yazabilirsiniz. Ekstradan okul döneminde kısa çalışmalarınızı, üye olduğunuz kulüpleri ve katıldığınız etkinlikleri ekleyebilirsiniz.
İş tecrübeniz bulunuyorsa daha önceden çalıştığınız firmanın adını, ne zaman başladığınızı ve çıkış tarihinizi yazmanız gerekir. Önceden çalıştığınız şirketin hangi bölümünde ne iş yaptığınızı ve firmaya neler kattığınızı yazarak veCV örnekleri inceleyerek cv oluşturabilirsiniz.
5.Mutlaka Becerilerinizi Yazın:CV hazırlama sürecinde yabancı dil ve bilgisayar programı bilmek işe göre değişiklik gösterse de genellikle çok önemlidir. Bildiğiniz yabancı dilleri ve bilgisayar programlarını yazıp karşısına hangi seviyede olduğunuzu yazmanız gerekir.
Bunların dışında başvurduğunuz pozisyona göre yazabileceğiniz becerilerinizi ve iyi yönde olan özelliklerinizi ekleyebilirsiniz.  Mesleğin ile ilgili kuruluşa ya da kulübe üyeliğiniz bulunuyorsa bunu da ekleyebilirsiniz.
6.Alınan Sertifikalar ve Eğitimleri Belirtin:Yurt dışında aldığınız eğitimler, katıldığınız mesleki kurslar ve sertifikaları da CV örnekleri hazırlarken ekleyebilirsiniz.
CV’de Referans Nereye yazılır?Özgeçmiş örneği hazırlarken referans bölümünü sayfanın son kısmına yazmanız gerekir. Kişilerin ismi, soy ismi, pozisyonu ve iletişim bilgilerini de eklemeniz gerekir.
CV’de Ehliyet Nereye Yazılır?Özgeçmiş hazırlarken ehliyeti kişisel bilgiler bölümüne yazmanız gerekir. CV oluştur işlemini gerçekleştirirken bazı işverenler ehliyet sürücü belgesine özellikle baktıkları için ‘’kişisel Bilgiler’’ bölümüne eklemenizde fayda var
CV’de Ön Yazı Nereye Yazılır?Özgeçmiş hazırlama sırasında ön yazı CV’nin ön kısmına eklenmesi, kısa ve sade olması gerekir. Ön yazı yazılırken mutlaka özgün olması ve sizin kişiliğinizi yansıtması gerekir. Kısa fakat değerli olan bu ön yazı sizi diğer rakiplerinizi eleyip ön sıralara taşıyabilir.
CV’de Fotoğraf Nereye Konur?Hazırladığınız CV’de fotoğrafı sayfanın sol üst bölümüne koyabilirsiniz. Hazırladığınız fotoğrafın iş yerine uygun olmasına ve fotoğrafın çözünürlüğünün yüksek olmasına dikkat edin. Bazı ülkelerde CV’ye fotoğraf eklenmesi yasak olsa da ülkemizde en çok; satış, pazarlama, halkla ilişkiler, banka gişe memuru ve müşteri temsilcisi gibi firmanın dış imajını temsil eden pozisyonlar için fotoğraf eklenmesi tercih ediliyor.Advertorial

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı