Dolar al sat yapanlar dikkat: Dolar kuru düşecek mi?

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı. Piyasalarda dolar kuru etkisini gösteriyor. Para piyasaları ve Altın Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru düşecek mi sorusuna cevap verdi.

EKONOMİ 14.07.2021, 16:15
12
Dolar al sat yapanlar dikkat: Dolar kuru düşecek mi?
ABD'de enflasyon zirveyi gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ve gümüş fiyatı hangi seviyeye gelecek? Dolar kuru düşecek mi? sorularına cevap verdi.   Yüksek dolar kuru ve faiz karşısında Merkez Bankası’nın nasıl bir önlem alacağını ilerleyen günlerde göreceğiz diyen İslam Memiş, Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararının ardından piyasalarda dolar kurunun 8,55 - 8,50 seviyelerine kadar geri çekilme yaşayabileceğini söyledi. “Dolarda bu tarz geri çekilmelerde dövizle ticaret yapan, dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için de bir alım fırsatı olacaktır.” diyen İslam Memiş, “Çünkü bu gerileme kalıcı olmayabilir. Küresel piyasalardaki enflasyon riski devam ediyor. Bize piyasa her ne kadar korursa da riskler artmaya devam ediyor. Bu da Merkez Bankası'na biraz daha eline sıkıştırdığını bize göstermiş oluyor.” dedi.
Para Piyasaları ve Altın Uzmanı İslam Memiş, şöyle konuştu: “Gözlerimiz aslında Amerika'daki enflasyonda bugün sizin de ifade ettiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı saat 14 te açıklanacak. Piyasaların beklentisi Merkez Bankası'nın faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde ama önemli olan mesaj şu olacak, acaba Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar beklenti doğrultusunda bu 300 350 baz puanlık faiz indirimi beklentisi vardı. Bu ötelendi mi? Yüksek kur, faiz ve enflasyon karşısında Merkez Bankası nasıl önlem alarak bu süreci atlatacak? Bu soruların cevabını alacağız. Bu koşullara baktığımız zaman evet, enflasyon kur anlamında yılsonuna kadar bir revize etme ihtimali çok kuvvetli görüyor kendi politikası doğrultusunda beklentiler doğrultusunda yılsonuna kadar bir faiz indirimi sinyali verirse böyle bir mesaj gelirse kur tarafında çok yansıtmayabilir.
Dolar TL kuru üzerindeki etkisini takip edeceğiz bugün gün içinde. İşte 8,55 08,50 bu seviyelere kadar bir geri çekilme yaşanabilir. Ancak önemli olan şu, bu geri çekilmelerde dövizle ticaret yapan, dövize ihtiyacı olan yatırımcılar için de bir alım fırsatı olacaktır. Çünkü bu gerileme kalıcı olmayabilir. Küresel piyasalardaki enflasyon riski devam ediyor. Bize piyasa her ne kadar korursa da riskler artmaya devam ediyor. Bu da Merkez Bankası'na biraz daha eline sıkıştırdığını bize göstermiş oluyor. Diğer önemli gelişme de artık merkez bankası yeni basım, 210 liralık banknotları 16 Temmuz'dan itibaren piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yani vatandaşlarımız 200 banknotlarla işte 10 lira, banknot ve gördükleri zaman şaşırmasın var. 15 Temmuz yarın resmi tatil bankalar kapalı olacak. Bugün TL'ye ihtiyacı olan ya da bankalarda iş olan vatandaşlarımızın da bu günün değerlendirmesi gerekiyor. Yarın da resmi tatil olduğunu da tekrar anımsatmak isteriz. Son uyarımız da düğün yapan çiftlerimize olsun. Düğün sezonunda ciddi bir artış olduğu için kısıtlamalar kalktı ve hemen düğünden sonra tatile giden genç çiftlerimiz var. Takılarına sahip çıkması gerekiyor. Önümüzde 9 günlük bayram tatili var. Özellikle gençlerimiz bu saklama koşullarıyla alakalı da bence yeni bir farkındalık oluşturması gerekiyor diye düşünüyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı