Ekonomi yazarı Oğuz uyardı: "Enflasyon seçim sonrasında zirve yapar"

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Türkiye'nin seçime dek durgunluk yaşamayacağını belirterek "Enflasyon seçim sonrasında zirve yapar" dedi.

EKONOMİ 06.07.2022, 09:30
Ekonomi yazarı Oğuz uyardı:
Ekonomi yazarı Şeref Oğuz Dünya gazetesindeki köşe yazısında enflasyonun patlayacağını belirtti. Hiçbir hükümetin seçim sandığı ufukta göründüğünde enflasyonla mücadele etmeyeceğini belirten Oğuz, "Zira enflasyonla mücadele, acı reçetedir, kemer sıkmadır, konfor alanlarını terk etmektir. Hele ki bizdeki hiperenflasyon söz konusu ise kan ve gözyaşı demektir" dedi.

Seçim ekonomisiyle piyasalar paraya boğulacak, kısılan krediler açılacak, taban fiyatı, katsayı, ücret zammı, teşvik ve hibelerle parasal genişleme sürecinde enflasyonun ivmeleneceğini söyleyen Oğuz, "Bu durumda enflasyonun daha gidecek yolu olur ve ancak seçimin ertesi ayında bir zirveden söz edilir" diye yazdı.

Dünyadaki durgunluk beklentilerine de değinen Oğuz "Türkiye, seçime dek durgunluk yaşamayacak. Zira seçim ekonomisi çok vahşi ölçekte yaşanacak. Fakat seçim sonrası, kaşıkla verilenler kepçeyle geri alınacak. Zam yağmuru başlayacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı