Ekrem İmamoğlu: İstanbul için acil eylem planını paylaşacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay’da bölgenin yeniden yapılandırılması planlamasına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 24.02.2023, 04:35
2
Ekrem İmamoğlu: İstanbul için acil eylem planını paylaşacağız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay’da bölgenin yeniden yapılandırılması planlamasına ilişkin açıklama yaptı. İBB Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıda konuşan İmamoğlu, bugüne kadar bölgede 4 bin 500’e yakın personelin yer aldığı mekanizmayı yürüttüklerini belirtti. İmamoğlu, “Hafta sonu yoğun bir çalışma, önümüzdeki hafta tam mesaiyle İstanbullularla paylaşacağımız acil eylem planları ve seferberlik açıklamalarımız olacak” açıklamasında bulundu.
Belediye olarak bölgede yaptıkları çalışmalara da değinen İmamoğlu, “İlk etapta 130’un üzerinde belediyenin buraya sunmuş olduğu katkıları koordine ediyoruz. Yeni oluşacak ihtiyaçları ve bu süreçlerdeki desteği de kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimde sahada fonksiyonlarını da sorunlarını da tespit ederek özellikle burada süreci yönetmeye devam edeceğiz. Bölgemizde yoğun bir iş makinemiz vardı. Şu an itibarıyla 575 iş makinemiz var. Tabii diğer il ve ilçe belediyelerinin beyan ettikleri teçhizatla aslında bu sayı bin 780’e kadar çıkmaktadır. Yoğun araba kurtarma faaliyetlerinden az önce bahsettim. Gerçekten minnet duyduğumuz o kıymetli çalışmaları yürüten arama kurtarma ekipleri, yüzlerce hatta binlerce canı kurtardı, 10 ilde birden. Gönül herkesi kurtarmayı isterdi ama ne yazık ki canlarımızı yitirdik. Şu an itibarıyla çadır önemli bir sorundur. Dolayısıyla iş birliğiyle çadır ihtiyacını karşılama konusunda yoğun bir gayret içerisinde olacağız. Şu ana kadar 4 bin 500’e yakın çadırı ya dağıttık ya kurduk ya depomuzda dağıtımını devam ettiriyor olacağız. Çadır sayısının özellikle tüm belediyelerimizle birlikte 16 bine yakın bir sayıya ulaştığını da ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda konteyner kurulumları da yürütüyoruz. 100’e yakın konteyneri bölgemizde hizmete sunduk” ifadelerini kullandı.
“Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 28 adet temizlik aracımız ve 110’a yakın personelimizle burada temizlik işlerini yürütüyoruz” diyen İmamoğlu, “Yine altyapı konusunda İSKİ yoğun bir gayret içerisinde, İGDAŞ yoğun bir gayret içerisinde. Yine 100’e yakın sağlık personelimizin sahada etkin çalıştığını ifade edeyim. Cenaze hizmetlerimiz devam ediyor. 22 görevlimiz var. Yine 10 veterinerimizle birlikte sahada etkin bir şekilde sokak canlılarına da katkı sunuyor durumdayız. Yine özel bir noktamız var, Orhangazi ve Osmangazi vapurlarımız. Bunlardan bir tanesi sevkiyatla ilgili çalışma sürdürüyor. İlk bin 200 kişilik taşımayı İstanbul’a ulaştırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul halkı adına burada yoğun bir gayreti ortaya koymaktayız. Önümüzde göç sorunları var. Bunları ayrı konuşacağız. Önümüzde eğitimle ilgili sorunlar var. Bunları ayrı konuşacağız. Üniversiteden gençlerimizin okullarından koparılması var. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Mutlaka bu yanlıştan dönülmesini arzu ediyoruz ve ısrar ediyoruz. Bütün bu gündemler devam edecek. Ayrıca İstanbul’u konuşacağız. Hafta sonu yoğun bir çalışma, önümüzdeki hafta tam mesaiyle İstanbullularla paylaşacağımız acil eylem planları ve seferberlik açıklamalarımız olacak. Bu süreçler, devletimizin kurumlarının organizasyonunda başta AFAD ve diğer bakanlıklar ve onların koordinasyonda yürümektedir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı