Fetih nesli, fethin şafağında Ayasofya’da buluştu!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul’un Fethi’nin 568’inci sene-i devriyesinde her yıl olduğu gibi yine Ayasofya Camii’nde bir sabah namazı programı düzenledi.

GÜNDEM 29.05.2021, 04:35
26
Fetih nesli, fethin şafağında Ayasofya’da buluştu!
“Fethin Şafağında Ayasofya’da Buluşuyoruz” sloganıyla düzenlenen sabah namazı buluşmasına binlerce kişi akın etti. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Ayasofya Camii senin zincirlerin kırıldı ama şimdi kardeşin Mescid-i Aksa öksüz. Öyle ise Millî Gençlik, Mescid-i Aksa özgür kalana kadar eylemdedir ve ayaktadır” dedi.

İstanbul’un Fethi’nin 568’inci sene-i devriyesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) yine Ayasofya Camii’nde anlamlı bir sabah namazı buluşması gerçekleştirdi. AGD İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu’nun ‘Fethin Şafağında Ayasofya’da Buluşuyoruz’ sloganıyla düzenlendiği programda, Ayasofya Camii’nin zincirlerinin kırılarak tekrara ibadete açılmasında Millî Görüş gençliğinin ortaya koyduğu mücadeleye dikkat çekildi. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Başkanı Fatih Celalettin Türkmen, AGD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, AGD İstanbul Şubesi Üniversite Teşkilat mensupları ve AGD’li öğrencilerin yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Yapılan basın açıklamasından sonra okunan dualarla son bulan sabah namazı buluşmasında katılımcılara çorba ikram edildi.

Sabah namazı kılındıktan sonra bir selamlama konuşması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Anadolu Gençliğin, Milli Gençliğin, İslam Birliği sevdası vardır. İçimizde Erbakan Hoca’mızın bize aşıladığı Mescid-i Aksa hayali vardır. Ayasofya Camii senin zincirlerin kırıldı ama şimdi kardeşin Mescid-i Aksa öksüz. Öyle ise Milli Gençlik, Mescid-i Aksa özgür kalana kadar eylemdedir ve ayaktadır. Bizler her daim Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için çalışacağız. Zamanında Ayasofya’nın zincirlerinin kırılması için attığımız Tekbirler, şimdi Mescid-i Aksa için göğe yükselecektir” ifadelerini kullandı.

Programda Millî Görüş gençliği adına bir açıklama yapan AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Başkanı Fatih Celalettin Türkmen, İstanbul’un Fethi’nin dünya tarihinin akışını değiştirdiğini söyleyerek, “Fethin ruhu, insanlığa adalet ve medeniyeti getirmiş, ecdadımızdan bizlere bir miras olarak kalmıştır. Bugünden 6 asır öncesinde kokuşmuş, köhneleşmiş, çürümüş Bizans İmparatorluğu, Hakk’ın şanlı askerlerinin kılıçları karşısında direnememiş ve tarihi miadını doldurmuştur. 916 yıl boyunca kilise olarak kullanılmış Ayasofya, bu fethin ardından ‘Cami’ kimliğine büründürülmüştür. Ancak Fatih’in emaneti Ayasofya, 86 yıl boyunca özünden uzak kalmıştır” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı