İstanbul’un mutlaka görmeniz gereken tarihi semtleri

Dünyanın en önemli şehirleri arasındaki İstanbul’da gezip görmeniz gereken tarihi semtler de bulunur.

AİLE 11.07.2022, 08:15
2
İstanbul’un mutlaka görmeniz gereken tarihi semtleri
Keşfetmeye doyamayacağınız bu özel semtlerde tarihin dokusunu hissederken aynı zamanda doğal güzellikleri keşfedebilmeniz mümkündür.
Galata
Beyoğlu’na bağlı olan Galata, İstanbul’un en eski semtleri arasında yer alır. Tarihte Cenevizlilerin kolonisi olan Galata, İstanbul fethedildikten sonra savaşsız bir şekilde Osmanlı’nın yönetimine geçiş yapar. Farklı kültürlerin buluştuğu bir lokasyon olan Galata, en özel mağazaları, kafeleri ve barları ile İstanbul’un en canlı yerlerindendir.
Balat
Fatih ilçesinin özel bir semti olan Balat, Haliç kıyısının tarihi semtlerinden olabilme özelliğini taşır. Rum aristokratlarının yaşadığı bir semt olarak bilinen Balat, günümüzde yeniden canlanmıştır. Bölgede çekilen birçok film ve dizi Balat’ı görmek isteyen ziyaretçi sayılarında artışa yol açmıştır.
Arnavutköy
İstanbul’un ünlü semtleri arasındaki Arnavutköy, tarihi yapıları ve kültürüyle dikkatleri üzerine çekenlerdendir. Semtte yer alan kafeler Arnavutköy’e eşsiz bir hava katmış durumdadır.
Beyoğlu
Nostaljik tramvayı, hanları, müze ve galerileri ile İstiklal Caddesi ve Beyoğlu, İstanbul’daki en önemli noktalardan olabilme özelliğini taşır. Eski bilinen adı Pera olan Beyoğlu, batılılaşma hareketlerinin en fazla hissedildiği ve mimarisiyle öne çıkan semtlerdendir. Beyoğlu, dünya çapında ünlü olan yerlerdendir. İstanbul’a dair en fazla bilinen detaylardan olan Beyoğlu ve kalabalığı keşfedebileceğiniz birçok noktayı sizlere sunar. Şehrin kalbinin atma noktası olan Beyoğlu’ndaki tarihi yapılar ve eğlence mekanları gezip görmeniz gerekenler arasında yer alır.
Karaköy
Beyoğlu’nun komşu semtlerinden olan Karaköy, Boğaziçi ve Haliç’in kesiştiği noktada bulunur. İsmini tarihte bu bölgede yaşamını sürdüren Karay Türklerinden alan Karaköy, İstanbul’un önemli noktalarındandır. İstanbul’un tarihi liman ve tersanesinin dışında banka ve ofislere ev sahipliği yapan bu semt çeşitli iş kollarına ait özel hanların yer aldığı bir yerdir.
Karaköy’ün Boğaziçi’ne bakan kısmında keyifli bir şekilde vakit geçirebilmeniz mümkündür. Karaköy’e en pratik ve konforlu şekilde ulaşabilmek için size özel araç kiralama hizmetlerinden yararlanmayı deneyebilirsiniz. İstanbul araç kiralama hizmetleri sayesinde Karaköy’de vakit geçirebilmek için ekstra zaman kazanabilirsiniz!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı