İstifa krizleriyle sarsılan BBP'de sözcü rest çekti: Kayıp görmüyoruz

BBP'de son günlerde yaşanan istifalar krizi beraberinde getirdi. Yaşanan peş peşe istifalar sonrası Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'nden açıklama geldi.

GÜNDEM 11.10.2022, 22:05
7
İstifa krizleriyle sarsılan BBP'de sözcü rest çekti: Kayıp görmüyoruz
Genel Başkanlığını Mustafa Destici’nin yaptığı Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) istifa krizi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde BBP MKYK Üyeleri, bazı il ve ilçe başkanları tek tek istifalarını açıklamıştı. İstifa edenler arasında BBP MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin de bulunuyor. Şahin istifa açıklamasında tüm yönetim kadrolarına AK Parti hakkında konuşma yasağı getirdiği iddia etmişti. Bu gelişmeler sonrası bir diğer BBP MKYK Üyesi Abdurrahman Açıkgöz de istifasını vermişti.
Tahir Şahin ve Abdurrahman Açıkgöz’ün istifalarını Gökmen Türkkanı ile Fatma Yümlü’nün istifaları izlemişti. Artan istifalar sonrası BBP Sözcüsü ve Genel Sekreter Üzeyir Tunç bir yazılı açıklamada bulundu. Tunç, birkaç gündür geçmişte kısa süre partide çeşitli görevlerde bulunan, sonrasında yaşadıkları problemler nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kalan kişiler üzerinden partiye bir operasyon yapılmaya çalışıldığını iddia etti.
BBP Sözcüsü Üzeyir Tunç, açıklamasına şunları kaydetti:
Üzeyir Tunç son olarak açıklamasında, “Cumhur İttifakı bileşenleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için ortak hedeflere yürüdüğümüz, üstelik dünyada ve ülkemizde tüm şartların bizi birlik olmaya mecbur kıldığı günlerde istikametimizin, geleceğimizin, kurulduğumuz günden beri ayrılmadığımız ilkelerimizin, birtakım şahısların hırslarına, kaprislerine, dengesizliklerine kurban edilmesi söz konusu olamaz. Partimizin üyesi iken başka partilere CV gönderecek kadar zavallı ve siyasi ahlaktan yoksun olanların istifasını kayıp olarak görmüyoruz. Yollarına layık oldukları yerlerde devam etmelerini diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“Partimizin yetkili kurullarında yapılan toplantılarda, seçilmiş herhangi bir yöneticimizin görüşlerini açıklarken herhangi bir kısıtlamaya maruz bırakılması söz konusu değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. Özellikle Sayın Genel Başkan’ımızın, herhangi bir MKYK toplantımızda, söz isteyen bir kurul üyemize söz vermemesi, müdahalede bulunması ya da kendisine yöneltilen herhangi bir soruyu cevaplamaması da söz konusu olmamıştır. Bu gerçeklerin aksindeki her iddia yalandır. Bununla birlikte, her siyasi partide olduğu gibi kamuoyuna yönelik açıklamaların, partimizin istişare edildikten sonra yetkili kurullarda birlikte alınan kararları doğrultusunda ve yine birlikte karar verdiğimiz üslup çerçevesinde yapılması esastır. Bunun aksine davranışlar disiplin meselesidir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı