KAMU BORÇLARININ YAPILANDIRILMASINDA SONA GELİNDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 31 Ağustos'ta sona erecek, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyan 7326 sayılı Kanun'dan ilgili işverenlerin ve kişilerin yararlanması çağrısında bulundu.

GÜNDEM 24.08.2021, 09:18
28
KAMU BORÇLARININ YAPILANDIRILMASINDA SONA GELİNDİ

Kamu borçlarının yapılandırılması için başvuru ağustos sonuna kadar yapılabilecek.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bal, yapılandırmanın avantajlarını ve ödeme koşullarının nasıl olacağını söyledi.

Borçları olan genel sağlık sigortalılarına ilişkin de borçlarını e-devlet üzerinden görme imkanı olduğunu ifade etti.

"Yapılandırma kapsamı içerisinde Sosyal Güvenlik pirim borçlarından içi alacaklarımız, işveren alacaklarımız Bağ-Kur pirim borçlularımızın pirim borçları, isteğe bağlı toplu sigortası pirim borçları, belediyelerin ve spor kulüplerinin pirim borçları ile işsizlik sigortası pirim borçları ve rücu alacaklarımız olmak üzere genel bir kapsamda tüm özetle Sosyal Güvenlik Kurumlarına borcu olan tüm işverenlerimizi, sigortalılarımızı kapsayan bir borç yapılandırması içerisindeyiz. Bu borç yapılandırması 31 Ağustos 2021 tarihinde sonra erecek. 9 Haziran’da başlamıştı. 31 Ağustos 2021’de de sonlanacak. Bu sonlanma süreci içerisinde, pirim borcu olan işveren, sigortalılarımızın ve genel sağlık sigortalılarımızın bizlere e-devlet kanalı ile e-sigorta yöntemiyle, posta yöntemiyle ya da şahsen başvurarak ta bu yapılanma kapsamındaki avantajlardan yaralanmalarının istiyoruz. Yapılandırmamızda peşin ve taksitlendirme ile ödeme imkânı sunuyoruz. Taksitlerde 6,9,12 ve 18 taksitler halinde ikişer ayda bir olmak üzere ödeme kolaylığı içerisinde sunuyoruz. Peşin ödemelerde faizin %90’nını siliyoruz. Sadece anapara ve yüzde 10’luk yıllık tüketici fiyat endeksine uyarlanmış şekillerine kalan bakiye ve uygulanan oran üzerinden tahsilat yaparak %90 gibi bir gecikme cezasından işverenlerimizi ve sigortalılarımızı borcunu silerek ödeme kolaylığı içerisinde almış oluyoruz. Bu yapılandırmanın avantajları ise teşviklerden ve indirimlerden yaralanma imkânı elde ediliyor. İhaleli işe girecekler ilk taksiti ödemesi halinde borcu yoktur alma yazısı imkanını elde ediyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı