Marmara Denizi'nde deprem sonrası uyarı: Deprem kapımızı yine çalacak

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Tolga Bekler'den uyarı geldi. Bekler, "Deprem kapımızı yine çalacak" dedi

AİLE 09.03.2023, 19:25
4
Marmara Denizi'nde deprem sonrası uyarı: Deprem kapımızı yine çalacak
Sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Tolga Bekler'den uyarı geldi. Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlenen  ‘Keşan 1’inci Deprem Çalıştayı’nda konuşan Bekler, "Deprem kapımızı yine çalacak" dedi.
Marmara Denizi’ne kıyısı olan kentler, özellikle de Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara Denizi içerisindeki uzantılarının üretebileceği depremlerden oldukça fazla etkilenecektir diyen Bekler, şu ifadeleri kullandı:
"Benzeri depremleri önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Fayların aktif olarak çalıştığını gösteriyor. Bu bir insanın kalbinin atmasına benziyor. Ona atma diyemiyorsunuz, faya da çalışma diyemiyorsunuz. Her sistem, kendi yakın çevresindeki sisteminin üzerinde bir gerilme oluşturur. 99 depreminde bunu gördük, 6 Şubat depremlerinde bunu gördük. Genel itibarıyla Anadolu’nun genel bir tektonizmasını, o durağan tektonizmasını ya da standart çalışan bir tektonizmayı bozdu. Zaman açısından bir şey söylememiz mümkün değil ama bu fayların ne kadar hızlı, ne kadar aktif, ne kadar düzensiz çalıştığının da göstergesi bu. Keşan başta olmak üzere, Tekirdağ olsun, Marmara kıyıları olsun, Kuzey Anadolu Fayı’nın farklı geometrik segmentlerine oldukça yakın. Belirli gerilmeler var. Bunun zamanını tabii bilemiyoruz ama şimdiye kadar bizim bütün hazırlıkları bitirmiş olmamız gerekiyordu. Artık depremimizi bekliyoruz. Bir şekilde bu depreme bir misafir gözüyle bakmıyoruz ama deprem kapımızı bir kere çalacak. Umarım iyi karşılarız”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı