Meteoroloji'den fırtına ve gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), çok sayıda ile fırtına ile gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. MGM, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

AİLE 07.12.2021, 04:55
11
Meteoroloji'den fırtına ve gök gürültülü sağanak uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış  ve fırtına uyarılarında bulundu.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Karaman, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Edirne, Kırklareli, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.
Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, ağaç ve direk devrilmelerine, çatı uçmasına, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olunması istendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı