“Onun cihadı kıyamete kadar devam edecek inşaallah”

Mahmud Efendi Hazretleri'nin talebelerinden olan Şevket Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Mahmud Efendi Hazretleri'ne dair çok kıymetli sözler sarf etti.

GÜNDEM 14.07.2022, 05:00
1
“Onun cihadı kıyamete kadar devam edecek inşaallah”
Efendi Hazretleri'nin İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin mücahedesini sürdürdüğünü söyleyen Ustaosmanoğlu, "Onun bu cihadı inşaallah kıyamete kadar devam edecektir. Cenab-ı Hak, bizleri onun yolundan ayırmasın inşaallah” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde rahmet-i Rahman’a kavuşan Mahmud Efendi Hazretleri’nin Sırat-ı Müstakim üzere bir çizgi izleyen ve Kur’an-ı Kerim ve sünnet-i seniyye ile şekillenmiş örnek hayatını, Efendi Hazretleri’nin ihvanı arasında yer alan değerli hocaefendilerle İDDEF (İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu) aracılığıyla konuştuk.

Mahmud Efendi Hazretleri'nin ihvanı arasında yer alan Şevket Ustaosmanoğlu Hocaefendi, geçtiğimiz günlerde rahmet-i Rahman'a kavuşan Mahmud Efendi Hazretleri'ni anlattı. Konuşmasına, “Efendi Hazretlerimizi, canımızı, varlığımızı, her şeyimizi, Cenab-ı Hakk'a ısmarladık. Rasulullah Efendimiz (S.A.V.) ile beraber bir halka içerisinde, şu anda birlikte olduklarına kesinlikle inanıyoruz. Onun izini takip etmeye söz verdik. Cenab-ı Hak, hepimizi bu yolda muvaffak kılsın inşaallah” sözleriyle başlayan Ustaosmanoğlu, Mahmud Efendi Hazretleri’nin Rasulullah Efendimiz (S.A.V.) ile başlayan altın silsile içerisinde 36. halka olduğunu kaydetti.

“Rasulullah Efedimiz'i (S.A.V.), Hz. Ebubekir Efendimiz'i, Selman-ı Farisi Hazretlerimizi bir tarafa bırakırsak, diğer 33 meşayıh içerisinde iki zatın diğerlerinden farklı, apayrı bir özelliği vardır” diyen Ustaosmanoğlu, bu iki zatın İmam-ı Rabbani Hazretleri ve Mahmud Efendi Hazretleri olduğunu dile getirdi. Ustaosmanoğlu, bu bağlamda, “İmam-ı Rabbani Hazretleri, ikinci bin yılın müceddidi olmuştur. Yani İslam'ı yeniden bidat ve hurafelerden kurtarmak için bir savaş verdi. Her tarafa mektuplar göndererek İslam'ı hurafelerden temizlemeye gayret etti. Ve gönderdiği mektuplar faydalı oldu ki; İmam-ı Rabbani, ikinci bin yılın müceddidi oldu. Daha sonra Hz. Peygamber'in (S.A.V.) izini terk etmemek üzere yola çıkan Mahmud Efendi Hazretleri, İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin yaptığı bu büyük faaliyeti daha da ileri götürmenin mücadelesini verdi ve muvaffak da oldu” dedi.

Mahmud Efendi Hazretleri’nin çok sayıda talebe yetiştirdiğini ve Anadolu’nun bütün şehirlerine hocalar gönderdiğini belirten Şevket Ustaosmanoğlu, “Efendi Hazretlerimiz talebe yetiştirdi. Anadolu'nun bütün şehirlerine hocalar gönderdi. Bu insanlar İmam-ı Rabbani'nin mektuplarını okuyarak büyük bir muvaffakiyetin içerisine girdiler. Şunu anlıyoruz ki; İmam-ı Rabbani Hazretleri, meseleyi bir noktaya getirdikten sonra daha büyük imkanlarla bu mücadeleyi Mahmud Efendi Hazretlerimiz devam ettirdi” ifadelerini kullandı. Ustaosmanoğlu sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Mahmud Efendi Hazretleri, bütün İslam aleminin tanıdığı, şereflendiği ve vefatının ardından dünyanın her yerinde gıyabi olarak cenaze namazının kılındığı bir insandır. Onun bu cihadı inşaallah kıyamete kadar devam edecektir. Cenab-ı Hak, bizleri onun yolundan ayırmasın inşaallah.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı