Ortak aday için tarih... Dünkü 6’lı masanın perde arkası

6’lı masanın ikinci tur görüşmelerinin ikinci toplantısı dün DEVA Partisi Genel Merkezi’nde yapıldı. Toplantının perde arkasına ilişkin detaylar geliyor... Ortak aday için olası tarih de öne çıktı.

GÜNDEM 15.11.2022, 10:45 15.11.2022, 11:23
2
Ortak aday için tarih... Dünkü 6’lı masanın perde arkası

6’lı masa 8’inci toplantısını dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde DEVA Partisi Genel Merkezi’nde yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, 6’lı masanın ikinci tur görüşmelerinin ikinci toplantısında CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi genel başkanları ortak aday belirleme sürecine geçilmesine yönelik de adımlar attı.
T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun aktardığına göre, parlamenter sisteme geçiş yol haritası ve temel politikalar belirlendikten sonra ortak adayı belirleme sürecine geçilecek.
Bu çalışmaların ay sonunda bitmesi durumunda, aralık ayının ortalarında yapılacak toplantıda ortak adayın kim olacağına yönelik önerilerin tartışılmaya başlanabileceği ifade ediliyor. Çalışmaların yetişmemesi durumunda ise ortak adayla ilgili ilk tartışmaların yeni yılın ilk toplantısında başlatılması bekleniyor.
Buna karşılık, parti kurmayları, ortak adayın, seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulması eğiliminin sürdüğünü, bu yüzden nihai olarak, aday olacak ismin şubat ya da mart aylarında açıklanabileceğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı