Selçuk Geçer, 'Allah bilir' deyip dolar kuru için çarpıcı rakam verdi

Dolar kuru yeni yeni rekorlara çıkarak sert hareketler sergiliyor... Selçuk Geçer, ekonomik verilere dayandırdığı analizlerinde dolar tahminlerini sürdürüyor. Geçer, dolar kuru için rakam verdi...

EKONOMİ 02.12.2021, 15:15
15
Selçuk Geçer, 'Allah bilir' deyip dolar kuru için çarpıcı rakam verdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden gece yarısı istifa eden Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı. Tüm gözler döviz kurlarına çevrildi. İstifa ve atama kararına piyasanın tepkisi sabah saatlerinde belli oldu. Dolar kuru 13,50 TL bandını aşarak rekor girdi. Euro kuru ise 15,34 lirayı gördü. Dolar kuru saat 15.10 itibariyle 13,40 TL’den işlem görüyor. Euro fiyatı ise 15,12 TL bandında hareket ediyor. Lütfi Elvan’ın beklenen istifası sonrası piyasalar hareketlendi. Albayrak döneminde de bakan yardımcısı olan Nureddin Nebati yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak koltuğa oturdu.
Ekonomistler ise gece yarısı istifasına ilk tepkilerini sosyal medya hesaplarından verdi. Ekonomist Selçuk Geçer’den ise dolar kuru yorumu geldi. Öte yandan Merkez Bankası bugün saat 11.00’da ve 16.00’da sırasıyla yerli ve yabancı yatırımcılarla toplantı yapacak. TCMB dün dolara doğrudan müdahalede bulunduğunu duyurmuştu.
Dün yaşanan hareketlilik para piyasalarına sert yansıdı. Dolar kuru rekor üstüne rekor kırarken bir yandan da enflasyon rakamı geldi. Ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medya platformu Twitter hesabından, ABD Ohio eyaletine bağlı Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’in faiz mesajına dikkat çekerek, “Dolar 20 kesin de sonrası ne olur Allah bilir.” dedi.
Selçuk Geçer, Youtube kanalından yayınladığı dolar kuru değerlendirmesinde ise çarpıcı ifadeler kullandı. Dolar fiyatı veren Geçer, dolar kurunda yükselişin yeni yeni zamlar olarak yansıyacağını söyledi. Geçer, “Derdiniz sadece seçim mi ya. Vatandaşı bitmiş, batmış. Göreceksiniz, seçim öncesi enflasyon nerelere düşecek. Faiz lobileri kuduruyor. Hangi faiz lobileri kuduruyor. Son 10 ayda 156 milyar lira faiz ödediğiniz faiz lobileri mi?” diye sordu.
Geçer, sorularını sıralayarak şöyle devam etti:
“Gram altın 800 liraya dayanmış. Enflasyon düşüreceğiz diyorsunuz. Siz dünyadan çok iyi durumda mısınız? Bütün her şeyiniz iptal. Nasıl indireceksiniz enflasyonu? Yüzde 30’un altında enflasyon olacağını mı düşünüyorsunuz? Doların nerede olacağını düşünüyorsunuz?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı