Süleyman Soylu'dan 'su ihtiyacı' açıklaması: Spekülasyon yapıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da yaşanan 'su sıkıntısı' tartışmaları hakkında "Sosyal medya kullanıcıları, su ihtiyacı olduğunu iddia ederek spekülasyon yapıyorlar" şeklinde ifade kullandı.

GÜNDEM 04.03.2023, 22:05
1
Süleyman Soylu'dan 'su ihtiyacı' açıklaması: Spekülasyon yapıyorlar
Hatay'da gerçekleşen depremler sonrasında birçok bölgede su sıkıntısı yaşandığına dair sosyal medyada paylaşımlar yapılmıştı. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki su sıkıntısı hakkında yapılan bu çağrıları "spekülasyon" olarak değerlendirdi. Bakan Soylu, sosyal medya paylaşımında, su ihtiyacı olduğuna dair iddiaların organize bir şekilde yayıldığını belirtti.
Bakan Soylu, açıklamasında, Hatay'da stoklarında yeterli miktarda su bulunduğunu ve depremzedelere sürekli olarak dağıtıldığını ifade etti. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçek dışı olduğunu ve depremzedelerin mağdur edilmesine sebep olduğunu savundu. Ayrıca, Bakan Soylu, "unutmadık" demek için yalan üreten hesaplarla ilgili suç duyurularının yapıldığını ve konunun Emniyet Siber Daire Başkanlığı tarafından hassasiyetle takip edildiğini belirtti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentteki acil içme suyu probleminin artarak devam ettiğini açıklamıştı. Sosyal medyada ise çok sayıda çağrı yapılarak destek talep edilmişti. Ancak İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarıyla birlikte su sıkıntısının gerçek olup olmadığı konusunda tartışmalar devam etmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı