“Taşeron işçilerin tamamı kadroya geçirilmeli”

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili süreç devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçtiğimiz günlerde 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirileceğini ifade etmişti.

GÜNDEM 03.11.2022, 07:40
5
“Taşeron işçilerin tamamı kadroya geçirilmeli”
Geçmişte taşeron işçilere verilen kadro hakkında ihale şartnamesi nedeniyle kapsam dışı kalan işçilerin olduğuna dikkat çeken Ülkem İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Ülkem-İş) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öksüz, geçmişte yaşanan mağduriyetlerin tekrar yaşanmadan tüm taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Bilgin tarafından verilen 90 bin rakamının yetersiz kaldığına dikkat çeken Öksüz, verilen rakamın yeni mağduriyetlere yol açabileceğini belirterek, “Bakan beyin açıklamasından anladığımız yapılacak düzenlemede yine mağduriyet yaşayacak birçok işçi arkadaşımız olacak. 90 bin işçi sayısı KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin sayısını bile karşılamaktan uzaktır. Bu sorunun ülke gündeminden düşmesi için tüm kurumlarda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması gereklidir” dedi.

2018 yılında yapılan kadro düzenlemesinde belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron işçilerinde mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Öksüz, mağdur işçilerin kadrolarının 4-D ile değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron işçiler 4-D sürekli işçi kadrosu yerine imtiyazlı şirketlerde istihdam edilmiştir. Bu işçilerin iş güvenceleri olmayıp seçim dönemlerinde işten çıkarılma korkusu yaşamaktadırlar. Seçim öncesi belediye ve il özel idare şirketlerinde çalışan işçiler de ayrım yapılmaksızın 4-D sürekli işçi kadrolarına geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı