"Uzlaşı kültürünü yeniden inşa edeceğiz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Seçime Hazırlık Toplantısı”na katılarak partililer ile bir araya geldi.

GÜNDEM 06.02.2023, 04:35
2
Karamollaoğlu, “ Saadet Partisi’ne ayar vermek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Herkes işine baksın. Temel Karamollaoğlu ve arkadaşlarına, Saadet Partisi’nin teşkilat mensuplarına, Millî Görüş hatırlatması yapmak size mi kaldı? Erbakan Hoca’mızın hedeflerindeki mana nerede, nitelik nerede; sizin her şeyi binalarda, betonda ve nicelikten ibaret sanan anlayışınız nerede? Oy için iktidarda bir dönem daha kalabilmek için, saraylarını, makam araçlarını kaybetmemek için ağlamak başkadır” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Seçime Hazırlık Toplantısı”na katıldı. Melike Hatun Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda heyecan ve coşku üst seviyede olurken, Karamollaoğlu, seçimlere yönelik partililerine önemli mesajlar verdi.
Karamollaoğlu, seçimlere az bir süre kaldığını belirterek saha çalışmalarını hızlandırmalarını isteyerek, “14 Mayıs akşamı genel merkezimizin önünde buluşana dek, sırtımızdaki teri hiç kurutmadan çalışacağımız tamı tamına 3 ay 1 haftalık bir zaman dilimi var. Bizi bekleyen yüz binlerce insanımız var. Altındağ ve Mamak’ın gecekondularında üşüyen insanlarımız var. Kızılay’ın kaldırımlarında karamsar ve umutsuz gezinen işsiz gençlerimiz var. Keçiören’de, Yenimahalle’de, Sincan’da pazardan eli boş dönen, tenceresini dolduramayan ev kadınlarımız var. Ayaş’ta, Bala’da, Haymana’da toprağa küstürülmüş çiftçilerimiz var, hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalan besicilerimiz var. Çankaya’nın sokakları, Elmadağ’ın kahvehaneleri, Gölbaşı ve Polatlı’nın dükkanları, Etimesgut ve Pursaklar’ın çarşı-pazarları, Beypazarı ve Şereflikoçhisar’ın köyleri sizi bekliyor, bizi gözlüyor. Ankara’nın 25 ilçesi ve Türkiye’nin 81 ili bizi bekliyor” dedi.
İktidarın seçim dönemine kısa bir kala algı çalışmalarına ağırlık verdiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, seçim sürecinin zorlu geçeceğine atıf yaparak, “Önümüzde zorlu bir süreç var. Oylarındaki erime devam ettikçe ‘Millî Görüş ve Erbakan Hoca edebiyatı’ yapacaklar, hakaret edecekler, yalan söyleyecekler. Bunların yetmediğini görünce ‘köşenden devam et’ diye talimat verdikleri sözde gazetecilere sipariş soru sordurup, ‘ağlama tiyatroları’ sergileyecekler. Söylemediklerimize ‘söyledi’ diyecekler, yapmadıklarımızı ‘yaptı’ diye diye anlatacaklar. Çünkü Erdoğan’ın kendi ifadesiyle, ‘netice ortada.’ Ekonomide netice ortada. 20 yılın sonunda; adalet ortada, eğitimde sonuç ortada, sağlıkta, tarımda, dış politikada ve diğer tüm alanlarda vahim netice ortadadır. Çıkardıkları Millî Görüş gömleğinin yerine giydikleri ‘Yahudi Cesaret Ödüllü Cübbe’ lime lime döküldü. Şimdi zamanında gardıroplarının tozlu raflarına attıkları ‘Millî Görüş gömleği’ yine akıllarına düştü” ifadelerini kullandı.
Millî Görüş hareketinin önemine vurgu yapan Karamollaoğlu, “O gömleği hiç kırıştırmadan, hiç kirletmeden bir ömür üzerlerinde şerefle taşıyanlar işte bu salonda. Biz biliriz ki; ‘Biz de Millî Görüşçüyüz’ demek başka, ‘Biz Millî Görüşçüyüz’ demek başkadır. ‘Eski Millî Görüşçü’ olmak başka, ömrü boyunca Millî Görüşçü kalabilmek başkadır. Bu noktada Saadet Partisi’ne ayar vermek, kimsenin hakkı ve haddi değildir. Herkes işine baksın. Temel Karamollaoğlu ve arkadaşlarına, Saadet Partisi’nin teşkilat mensuplarına, Millî Görüş hatırlatması yapmak size mi kaldı? Erbakan Hoca’mızın hedeflerindeki mana nerede, nitelik nerede; sizin her şeyi binalarda, betonda ve nicelikten ibaret sanan anlayışınız nerede? Oy için iktidarda bir dönem daha kalabilmek için, saraylarını, makam araçlarını kaybetmemek için ağlamak başkadır” diye konuştu.
Karamollaoğlu, iktidarın oluşturacağı algılardan dolayı teşkilatlarının bütün kademeleriyle birlikte ortak söylem ve eylem birlikteliği içerisinde olması gerektiğine vurgu yaptı. İktidarın muhalefete sınır çizmeye çalıştığını ifade eden Karamollaoğlu, “Biz bu dar alanda, mayınlı arazide siyaset yapmayı reddediyoruz. Sahada bizi zorlamak için masa başında ürettikleri algılara pabuç bırakmayacağız. Yaptıkları yanlışları sorgulamayı ‘ayıp, günah ve ihanet’ olarak kabul ettirmeye çalışıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Saadet Partisi olarak zihinlerimizi ve milletimizin algılarını ‘iktidarın Müslümanlığına’ hapsettirmeyeceğiz. Yeni dönemde sadece ekonomik sıçrama değil, ahlâki ve zihni bir sıçrama da şart, üreterek, borçlanmadan, memleketimizi yağmalamadan maddi kalkınmanın mümkün olduğunu gösterecek kadrolar da bizleriz” dedi. Millet İttifakı’nın 13’üncü cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklarını belirten Karamollaoğlu, ülkede unutulan siyasi uzlaşı kültürünü yeniden inşa ettiklerini ifade etti.
Saadet Partisi iktidarında neler yapacaklarını anlatan Karamollaoğlu, ‘Yaşanabilir bir Türkiye’, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ ve ‘Yeni Bir Dünya’ hedeflerine değinerek şunları kaydetti: “Önümüzde tarihi bir fırsat var. Dün yaptık, bugün yine yapacağız. Bunların 20 yılda yapamadıklarını biz 20 ayda yapacağız. Bu inançla kararlılıkla ve motivasyonla çalışacak, sokak sokak, ev ev dolaşacak ve insanımızın tamamına ulaşacağız. Kendilerini dinleyecek, politikalarımızı da kendilerine anlatacağız.”
ALİ EKBER / ANKARA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı