Yunanistan, Türkiye’yi yine tehdit etti: ABD ve AB bizim tarafımızda

ABD ve AB'den destek bulan, Yunanistan'dan Türkiye'ye bir tehdit daha geldi.

GÜNDEM 29.08.2022, 14:25
5
Yunanistan, Türkiye’yi yine tehdit etti: ABD ve AB bizim tarafımızda
Son dönemde tansiyonun yüksek olduğu Ankara-Atina hattında açıklamalar arka arkaya geliyor...
Yunan hükümetinin sözcüsü düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yi adeta tehdit etti.

Doğu Akdeniz ve Ege’de gerilimin yüksek olduğu bir dönemde bugün Yunanistan hükümetinin sözcüsü Ioannis Oikonomou’dan bir açıklama geldi. Yunan hükümetinin sözcüsü düzenlediği basın toplantısında Türkiye’yi adeta tehdit etti.
Önceki gün Ankara, Yunanistan’a ait S-300’lerin NATO müttefiklik ruhuna aykırı bir biçimde radar kilidi attığını açıklamıştı. Bu açıklamaya Yunan yönetiminden yalanlama gelirken bugün Oikonomou tonunu sertleştirdi.
Bir basın toplantısı düzenleyen Yunan yetkili, “Ülkemizin savunma kabiliyeti herhangi bir tehdidi bertaraf edecek kadar kuvvetli. Bizim müttefiklerimiz bizim tarafımızda, hak bizim tarafımızda biz etkili bir biçimde hakkımız olana karşı gelen zorlukları ortadan kaldırabiliriz” ifadesini kullandı.

Yunan hükümetinin çabalarının uzun vadeli olduğunu ve fırsatçılık yapmadıklarını söylerken, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali de başta olmak üzere birçok ciddi konuda tarafımızı belli ettik ve hiçbir önkoşul ya da siyasi talebimiz olmadan” yorumunu yaparak Türkiye'yi eleştirdi.
Son dönemde Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması, Batı’nın uyguladığı yaptırımları uygulamaması ve buna karşılık Ukrayna’ya açıkça destek vermesi Batı’da karışıklığa sebep olmuştu.
Yunan yetkili, “Yunan diplomasisi, ülkenin pozisyonuyla ilgili bütün dünyadan destek almayı başardı, Avrupa Birliği, ABD ve müttefikler” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı