Yusuf Kaplan'dan çarşaf saygısızlığına tepki: Köle ruhlu adamlar...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kutlamalarda çarşafa yönelik saygızlığa tepki göstererek dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 17.09.2021, 09:10
14
Yusuf Kaplan'dan çarşaf saygısızlığına tepki: Köle ruhlu adamlar...
Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Balıkesir'in Edremit ilçesinde şehrin düşma işgalinde kurtuluşuna dair yapılan kutlamalarda çarşafa yönelik yapılan saygızlıkla ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.
Yazısında 23 Nisan 1920'de Meclis'in değil, devletin kurulduğunu belirterek çarşafa yönelik skandal saygızlığa tepki gösteren Kaplan, "Devlet, İslâm devleti olarak kuruldu, sonra İslâm tasfiye edildi devletten, devletin bütün kurumlarından daha sonra. İyi de neden? Cevabı verilmesi gereken ama verilmemiş en büyük sorulardan biri bu. O yüzden bu ülke fiilen değil zihnen sömürgeleştirildiği için bağımsızlığımızın en güçlü sembollerinden biri olan çarşaf, “köleleşme biçimi” olarak sunulabiliyor bugün! Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir ruhsuzluk örneği yoktur! Çarşaf, hem İslâmın sembolüdür hem de istiklalimizin. Ama köle ruhlu adamlar, çarşafı köleleşme biçimi olarak sunuyorlar!" dedi.
Yazısında çarşafın bütün Müslüman kadınların kıyafeti olduğunu vurgulayan Kaplan, "Bu vatanın namusunu koruyan sarsılmaz bir kalkan. İstiklâl Savaşı'na mermi yapan, silah taşıyan, yük taşıyan kadınlarımızın, analarımızın en güçlü sembolü. Bunları bilmiyor olamazsınız! Eğer bunları bilmiyorsanız siz bu ülkenin çocuğu olamazsanız? Nasıl büyük bir aymazlık örneğidir bu! Nasıl büyük bir epistemik köleliktir! Ve nasıl ürpertici bir nankörlük, kadirbilmezlik ve hatta hıyanettir!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı