ABD-Rusya ilişkileri kritik seviyede: Kremlin'den İHA açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasındaki son gelişmeleri ele aldı ve ilişkilerin kötü durumda olduğunu ifade etti.

DÜNYA 15.03.2023, 18:45
2
ABD-Rusya ilişkileri kritik seviyede: Kremlin'den İHA açıklaması
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhabirlerin soruları genel olarak ABD ile Rusya arasındaki "İHA" gerginliğiyle ilgiliydi. ABD'ye ait MQ-9 insansız hava aracının (İHA) Karadeniz'de karıştığı olaya değinen Peskov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın olayla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiğini vurguladı. sorun.
Peskov, Rusya ile ABD arasında en üst düzeyde temas olmadığını vurgulayarak, "İlişkilerimiz en alt noktasında, çok kötü durumda. Doğal olarak her iki ülke de çıkarlarını savunacaktır. Ancak Rusya bunu yapmadı. yapıcı diyaloğu reddediyor ve şimdi de reddetmiyor". dedi.

Bunun yerine Peskov, Putin ile Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad'ın bugün başkent Moskova'da görüşeceğini hatırlatarak, kurulda ikili ilişkiler, Suriye meselesi ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin ele alınacağı bilgisini paylaştı.
Peskov, müzakerelerin önce Rusya ve Suriye heyetleri arasında gerçekleştirileceğini, ardından Putin ile Esad'ın yüz yüze görüşeceğini söyledi.

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) dün iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz'de ABD'ye ait MQ-9 tipi İHA'yı taciz ettiğini ve MQ-9'un uçaklardan birinin düşmesinin ardından uluslararası sularda düştüğünü duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı ise ABD'ye ait MQ-9 İHA'nın, uluslararası standartlara göre tüm hava sahası kullanıcılarına duyurulan geçici statü alanını Ukrayna'da "askeri harekat özel" nedeniyle ihlal ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı