Abdurrahman Dilipak'tan liyakat çıkışı: "Atamaları yaparken..."

Habervakti köşe yazarı Abdurrahman Dilipak bugün kaleme aldığı yazısında adil atama yapılmamasını ve mülakatları eleştirdi.

GÜNDEM 03.11.2022, 10:00
4
Abdurrahman Dilipak'tan liyakat çıkışı:
Son dönemde hükümete yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Dilipak, “Ben bizim zaaflarımızdan söz ediyorum ama bizden birileri herkesi ilgilendiren bu uyarıları bazı dolaylı örneklerle sınırlı imiş gibi kendilerini aklayıp karşısındakileri suçlamak için kullanıyorlar” dedi.
Abdurrahman Dilipak yazısında hedef göstermeden son dönemlerde yaşanan liyakat konusuna da değindi.
Dilipak yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yazılanları 'Kitap'ı okuyup durduğunuz halde kendinizi unutur da başkalarına mı iyilikle emredersiniz? Düşünmez misiniz?' Evet, başkalarını eleştirdiğimiz konularda bizimkilerin de yapa geldikleri işler konusunda neden aynı eleştirileri yapmıyoruz: 'Ey iman edenler! Yapmadığınız ve yapmayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz?  Yapmadığınız ve yapmayacağınız şeyleri söylemek, Allah katında büyük kızgınlığa sebep olan çok çirkin bir davranıştır.' Başkalarının yanlışlarını insanların gözüne sokarcasına gösterirken kendi yanlışlarını örtbas etmeye çalışanlar yok mu vay onların haline. Kötülerin iyiliklerini örtmeyeceğiz, iyilerin ahvali şahsiye dışında kalan, topluma yansıyan kötülükleri konusunda da sesimizi yükselteceğiz yoksa kaybedenlerden oluruz. Bir de batılı ayrıntıları ile tasvir, unutmamak gerekir ki saf zihinleri idlal eder. Ödüllendirirken de, cezalandırırken de adil olacağız atamaları yaparken, ihaleleri dağıtırken, KPSS sınavları ve mülakatları yaparken de!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı