AK Parti sonunda kabul etti! Yurt sorunu var, seferberlik başlattık

AK Parti'den barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için flaş açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhakesi seferberlik ilan ettiklerini söyleyerek belediyeleri işaret etti.

GÜNDEM 23.09.2021, 12:25
10
AK Parti sonunda kabul etti! Yurt sorunu var, seferberlik başlattık
Fahiş ev kiraları ve yurt kriziyle karşı karşıya kalan öğrenciler ve aileler zor günler yaşıyor. AK Partili yöneticiler yurt sorunu olmadığını ileri sürmüştü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrencilerin barınma sorununa ilişkin tartışmalara ilişkin, “Belli bir amaçla, kötü algıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar.” demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından öğrenci yurdu eleştirilerine, “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizle aramıza, birilerinin kendi siyasi çıkarları için sürekli olarak ürettiği yalanların girmesine izin vermeyeceğiz.” ifadeleriyle karşılık vermişti.
Öğrencilerin barınma sorunu devam ederken tüm bu açıklamaların gölgesinde AK Parti’den dikkat çeken bir açıklama geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhakesi, “AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibi ise belediyelerimize müracaat edebilirler.” dedi.
AK Partili Özhakesi’nin bu açıklaması, öncesinde ‘sorun yok’ diye savunmaya geçen AK Parti iktidarını geri adım attırmış oldu.
AA’ya konuşan, Mehmet Özhaseki, okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla yurtlara talebin arttığını, özellikle yaşadıkları şehirlerin dışında eğitim gören gençlerin bir anda yurtlara müracaat ettiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yurt ihtiyacıyla alakalı görüşmesinde çok tatmin edici cevaplar aldığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:
"Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Gelen öğrencilere yardımcı olmak için müthiş bir çaba içerisindeler. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Zaten yurtların fiziki şartları da eskiye oranla çok daha güzel. Bu konuda eminiz. Ancak gittiği şehirde yedekte kalanlar ya da yurt çıkmayanlar, öğrencilerimiz belki olabilir. Sebebi hiç önemli değil. Öğrencilerimizin barındırılması ve okula hazırlık dönemi için gençlerimize imkan sunulması için AK Partili belediyeler olarak bir karar aldık. Ola ki müracaatınıza olumsuz cevap geldi veya yurt çıkmaması gibi bir durum söz konusu oldu, o zaman bize müracaat edebilirsiniz. Belediyelerimiz, gençlere yer bulma konusunda yardımcı olacaklar.”
AK Partili Mehmet Özhaseki, yurt çıkmama ihtimaline karşılık AK Partili belediyelerin öğrencilerin müracaatlarını beklediğini ifade ederek, “Bütün AK Partili belediyeler sonuna kadar öğrencilerimize yardımcı olacaklar. Bu konuyu provokatif bir şekilde eylem sebebi yaparak sokağa dökülmek, bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma, insanlara yardımcı olma tarafındayız, öğrencilerimizin problemlerini giderebilme tarafındayız. O yüzden de AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibi ise belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar, yerlerini yurtlarını ayarlayacaklar.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı