Altılı Masa'dan erken seçim şartı: 6 Nisan sonrasına destek yok

CHP'li Faik Öztrak'tan erken seçim açıklaması geldi. Öztrak, 6 Nisan'dan önce yapılacak seçime Altılı Masa olarak destek vereceklerini açıkladı.

SİYASET 06.01.2023, 19:25
2
Altılı Masa'dan erken seçim şartı: 6 Nisan sonrasına destek yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaklaşan seçime ilişkin "6 Nisan'dan önce yapılacak bir erken seçime altı parti olarak destek verilecek. Bu tarihten sonra yapılacak bir seçim, erken seçim değil, siyaset mühendisliği olduğu için desteklenmeyecek" ifadelerine yer verdi.
CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulan Öztrak şunları söyledi:
"Hazırlanan 'Geçiş Süreci Yol Haritası' ve 'Ortak Politikalar Metni' 30 Ocak 2023 tarihinde kamuoyuna açıklanacak. Altı partinin Sayın Genel Başkanları, TBMM’de anayasal çoğunluğu elde edebilmek amacıyla milletvekili seçimlerinde uygulanabilecek alternatiflerin çalışılmasına da karar verdi. Yine ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti için genel başkanlar arasında istişarelerin başlatılması kararı da alındı. Milletimiz, altılı masanın hedefe kararlı adımlarla yürüdüğünü bir kez daha gördü. Şunu herkes bilsin, cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili seçimleri konusunda tam bir uzlaşı kültürüyle hareket edilecek. Seçimlerden sonra da hem yürütmede hem yasamada yeni bir dönem başlayacak.

Erken seçim tartışmalarının başladığı şu günlerde, liderler önemli bir karar daha aldılar. 6 Nisan’dan önce yapılacak bir erken seçime altı parti olarak destek verilecek. Bu tarihten sonra yapılacak bir seçim, erken seçim değil, siyaset mühendisliği olduğu için desteklenmeyecek.

''Her şeyden önce şu hususun altını çizeyim, bundan sonra bize her mevsim bahar. Onlara ise her mevsim kış. Erken seçim için altı parti tutumunu açıkladı. 6 Nisan’a kadar olacak bir seçim erken seçimdir, destek oluruz. Bu tarihten sonraki seçim ise siyaset mühendisliğidir. Cumhur ittifakı kendi göbeğini kendi kessin. Erdoğan’ın adaylığı konusuna gelince, her iş bu Anayasa'ya göre yürüyecek. Bu Anayasa'da ne yazıldığı belli. Hukukçular tartışır, kararını verir. Cumhur İttifakı'nın adayı kim olacak, bizim için hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Hep söylüyoruz, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacaktır.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı