Altın ve dolar bozdurup konut alınır mı? Ünlü isim tek tek sıraladı!

Dolar kuru ve altın fiyatları yükseliş hareketlerini sürdürüyor. Gram altın ve dolar kuru yükselirken Tunç Şatıroğlu takipçileriyle altın ve dolar bozdurup konut alınır mı sorusunun cevabını paylaştı.

EKONOMİ 06.12.2021, 15:55
7
Altın ve dolar bozdurup konut alınır mı? Ünlü isim tek tek sıraladı!
Dolar kuru rekor kırdıkça Türk Lirası’nın değeri tarihi kayıplarla erimeye devam ediyor. TCMB verilerine göre, Türk Lirası’nın reel değerini gösteren efektif döviz kuru 54,33’e geriledi. Böylece, TL’nin reel değeri 1994 yılına giden veri setinde tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Dolar kuru yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar kuru 15.30 itibariyle 13,76 TL seviyesinden hareket ediyor.  Sarı metal altın ve gümüş gram fiyatında da yükselişler devam ediyor. Gram altın gün içinde en yüksek 795 TL’yi görürken saat 15.30 itibariyle 787 TL’den işlem görüyor. Gümüş gram fiyatı ise 9.89 TL’den hareket ediyor. Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu, piyasaları takip eden yatırımcılar için paylaştı.
Yatırım araçları için sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tunç Şatıroğlu, ‘altın veya doları bozdurup ev alayım mı’ şeklindeki sorulara cevap verdi. Öncelikle konut için altın ve dolar bozdurulabileceğini söyleyen Şatıroğlu, işyeri, arsa ve tarlanın olmaması gerektiğini savundu.

Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu’nun paylaşımları şöyle oldu:

Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler yorumcunun kendi görüşlerini yansıtır ve bağlar. Haber, yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.
“Altını bozup, doları bozup ev alayım mı diye soruluyor. Eğer istediğiniz gibi bir yer bulduysanız evet hemen harekete geçin. Yatırım için soruyorsanız o zaman alacağınız şey öncelikle konut olmalı. Yani işyeri, arsa, tarla olmamalı. Ve bu konut da merkezi bir konumda olmalı.
Enflasyon hemen düşmeyeceğinden alım gücü de artmayacak hatta daha da düşecektir. İşte böyle bir ortamda artık emlak piyasası derin bir durgunluğa girer. Yatırım için aldığınız konutu satamazsanız bile yine de kiraya verebilirsiniz.
Ancak ekonomide sıkıntılar olduğu için işyerini kiraya vermeniz zorlaşır, satmanız da mümkün olmayabilir. Arsayı çok özel bir yer değilse kiraya veremezsiniz, satmak istediğinizde alıcı olmayabilir.
O yüzden merkezi bir konumda, iyi bir semtte, her zaman kiracı bulunabilir bir konuta yatırım yapmalısınız. Diğer emlak türlerinden bu ekonomik konjonktürde uzak durmalısınız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı