Ataşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi kabul edildi

CHP'li Ataşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 700 milyon TL olarak kabul edildi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Mali disiplinden asla ödün vermeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ 11.10.2022, 17:55
2
Ataşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi kabul edildi
Ataşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile 1 milyar 700 milyon TL olarak kabul edildi. 
Ataşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı dördüncü birleşimi, bugün Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Aslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2023 Yılı Performans Programı ve Mali Yılı Bütçesi görüşüldü. 4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, siyasi partilerin grup sözcüleri performans programı ve bütçe ile ilgili görüş ve önerilerini açıkladı.

Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, konuyla ilgili “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın refah ve mutluluğuna öncelik vererek yatırım ve hizmetlerimize devam ettiğimizi ve edeceğimizi, insana ve çevre bilinci içerisinde değişimi, gelişimi takip eden bir yönetim anlayışıyla eğitimden sosyal yardımlaşmaya, sağlıktan kültüre, alt yapı çalışmalarımızdan yeşil alan yaratmaya kadar çeşitli alanlarda sayısız faaliyetlerimizi esas alarak programlarımızı ve bütçemizi en iyi şekilde hazırladık. Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda yaptığımız yatırımlarla ilçemize gerekli ivmeyi kazandırıyoruz. Aynı zamanda çağdaş şehircilik gereklerine uygun projeler tasarlayarak kent estetiğine katkı sağlayan projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” açıklamasını yaptı.
Kabul edilen bütçenin tüm Ataşehir halkına hayırlı olması dileğinde bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de şunları ifade etti:

“Ataşehir’de çağdaş, adil, şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde insan odaklı hizmet politikasını kendimize ilke edindik. Belediyemiz kaynaklarını etkin kullanarak, ilçemizin ve hemşehrilerimizin taleplerine yanıt verirken, geleceği de en güzel şekilde inşa edebilmek her zaman önceliğimiz oldu. Eşit hizmet anlayışımızla Ataşehirimiz için çalışmaya, üretmeye devam ederek mali disiplinden asla ödün vermeyeceğiz. Mali disiplin çerçevesinde tüm birimlerimizin hedeflerine göre 2023 yılı mali bütçemizi 1 milyar 700 milyon Türk lirası olarak belirledik. Performans Programı’nın hazırlanmasında büyük emek gösteren; çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarına, akademik odalara, kamu kurum ve kuruluşlarına, muhtarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı