Bakan Nureddin Nebati’ye TBMM'de protestolu karşılama

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bakanlığının bütçesi için sunum yapmaya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP'li milletvekilleri tarafından protesto edildi.

GÜNDEM 10.11.2022, 16:30
3
Bakan Nureddin Nebati’ye TBMM'de protestolu karşılama
CHP'li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bakanlığının bütçesi için sunum yapmaya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi, üzerinde kendisinin daha önce enflasyon ve yeni ekonomi modeline ilişkin söylediği sözler yazılı olan dövizlerle karşıladı.
Bakanlığının bütçe görüşmeleri için TBMM’ye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi CHP’li milletvekilleri dövizlerle karşıladı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum için gelen Nebati’ye, “Silindir gibi ezilmenin anlamını biliyor musunuz?” diye sordu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Nebati’yi daha önce enflasyonda düşüş görüleceğine ilişkin söylediği sözlerin yazıldığı dövizle karşıladı. Gürer’in taşıdığı dövizde, "Nebati 28 Aralık’ta diyor ki, ‘Enflasyon Ocak 2022’de zirve yapacak sonra düşecek’. 3 Şubat’ta diyor ki, ‘Enflasyon Nisan 2022’de zirve yapacak sonra düşecek’ 4 Kasım’da diyor ki, ‘Enflasyon aralık ayından itibaren düşecek" ifadelerinin yer aldığı görüldü. CHP’li vekillerin taşıdığı dövizlerin birinde, "Trafoya kedi, Hazine’ye arka kapıdan fare dadandı" denildi.
CHP’li vekiller, Nebati’ye daha önce yeni ekonomi modeline getirilen eleştirilere cevaben kullandığı "Bu sistemde dar gelirliler hariç firmalar, ihracatçılar kâr ediyor" sözlerine de dövizlerinde yer verdi.
Dövizlerde tablo şeklinde enflasyonun geldiği seyir ve Nebati’nin sarf ettiği, “Sen maaş alıyorsun en fazla neyini kaybedersin? Enflasyon altında ezilirsin” sözleri de yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı