Belli bir zümrenin keyfi yerinde!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

GÜNDEM 22.11.2021, 04:35
7
Belli bir zümrenin keyfi yerinde!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yurt gezilerine tüm hızıyla devam ediyor. Partisinin Bingöl 5. Olağan İl Kongresi’ne katılan Karamollaoğlu, burada ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, üzerinde durulması gereken en önemli konunun ekonomi olduğunu vurgulayarak, “Bu memlekette işsiz insan kalmamalı. Çalışıp da geçinemeyen insan da kalmamalı. Biz maalesef işsizlikte de zirveye çıktık. Çalıştığı halde geçinemeyen insanların adedinde de zirveye çıktık. Belirli bir zümre var, onların keyfi yerinde. Ne kazandıklarını, ne kadar kazandıklarını, nasıl kazandıklarını onlar dahi bilmiyor. Bu memlekette 84 milyon insan var. Biz, Karlıova’da dağdaki çobanın bile halini düşünmek mecburiyetindeyiz. Biz bunu düşünmezsek bu memlekette huzur olmaz. Bundan dolayıdır ki, biz ‘ahlaki manevi değerlerin ihyası’ dediğimiz zaman bazı prensipleri önde tutarız” ifadelerini kullandı. 

Siyasilerin bir araya gelip ülke meselelerini konuşması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı değil, rakipleri olduğunu vurguladı. İktidarın derhal üretime dönük yatırımlara yönelmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Türkiye’de şu anda tarımsal arazinin yüzde 12’si ekilmiyor. Bu, büyük bir rakamdır. Çiftçi, kazanmadığı için çiftçiliği bırakıyor. Besicilik yapanlar artık geçimlerini sağlayamıyorlar. Süt fiyatları aldı başını gitti. Durduk yere mi gidiyor? Yumurta 2 TL oldu. Tavuğuna verdiğin yem bunu karşılamıyorsa ne yapacak? İllaki fiyatlarını yükseltecek. Büyükbaş hayvan seni beslemiyorsa; tabii ki kesersin hayvanı. İktidar, bu yanlış politikaları görmeli. Vergiyi kaldırmaları gerekiyor. Yeri geldiğinde çiftçiye karşılıksız destek vermesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücret tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Enflasyonu artık herkes biliyor. Türkçesi fiyatların artmasıdır. Fiyatlar arttı mı biliyoruz ki, enflasyon yükseliyor. Enflasyon yüzde 40 ise siz bunun üzerinde bir zam verirseniz o zaman zam yapmış olursunuz. Pahalılık yüzde 40, yüzde 39 zam yaparsınız bu adam önümüzdeki yıl yüzde 1 fakirleşecek demektir. Bize soruyorlar; iktidara gelirseniz ne kadar zam yapacaksınız diye. Biz iktidara geldiğimizde enflasyon yüzde 50 ise yüzde 60 zam yaparız.”

Ekonomide yaşanan gelişmelere değinmeye devam eden Karamollaoğlu, “Bizim iki meselemiz var; birincisi işsizliktir, ikincisi enflasyondur. İşsizliği devlete memur alarak önleyemezsiniz. 10 kişinin yapacağı işi siz 30 kişiye yaptırırsanız millet tembelleşir. Bir iş yapamazlar. Mesele üretime dönük yatırımları artırmaktır. Bingöl’de en önemli yatırım, hayvancılığa yönelik politikaları artırmaktır. Bu bölgede hayvancılığı bir numaralı sektör haline getirmeliyiz. Bu bölgede tarım yapacaksak, mutlaka burada belli ürünler desteklenmelidir. Gördüğüm kadar madencilikte bir potansiyel var ama desteklenmiyor. Demire senede 30 milyar dolar para ödüyoruz. Eğer burada demir çıkıyorsa buraya destek vermeliyiz. Bunu mutlaka sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı