Beyaz eşya sektöründe ÖTV ve taksit beklentisi

Beyaz eşya iç satışlarında gerileme kaydedildi. Sektör temsilcilerinden taksit sayılarının artırılması ve ÖTV’nin kaldırılması faydalı olacaktır çağrısı geldi.

EKONOMİ 27.08.2022, 15:40
8
Beyaz eşya sektöründe ÖTV ve taksit beklentisi
Yüksek enflasyonun sebep olduğu şeylerden brii de vatandaşların harcamalarını kısmaları oldu. Beyaz eşya iç satışlarında da altı ana ürün grubunda yüzde 2 daralma görülürken ihracat yüzde 7 gerileme kaydetti.
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği tarafından yapılan açıklamada ihracatın 1.6 milyon adete gerilediği belirtildi. Ocak-Temmuz döneminde iç satışlar yüzde 7 düşüşle 4.87 milyon adet, ihracat ise yatay seyirle 14.49 milyon adet olarak gerçekleşmiş oldu.
TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, konuyla ilgili "Mevcut konjonktürden sektör olarak yara almadan çıkmak üzere çaba sarf ediyoruz. Uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüz ve yılın geri kalanında üretim ve ihracat yapımızın devamı açısından bazı önlemler alınmasının kritik olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Dinçer sektör taleplerinden de bahsederken "İç satışlardaki düşüşün üretimi etkileyebileceği dikkate alındığında, kredi kartı taksit sayılarının artırılması ve ÖTV’nin kaldırılması faydalı olacaktır. Lokomotif konumdaki sektörümüz için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin de tekrar değerlendirilmesi önem arz etmektedir" ifadelerini kaydetti. 
Dinçer konuşmasında tedarik sorunları beraberinde yaşanan ekonomik olumsuzluklara da değindi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı