Efsanevi isim açıkladı: Ağustos, altın için “müthiş” bir ay olacak!

Döviz kurundaki dalgalanma, doların sert düşüşü derken vatandaşlar altının durumunu merak etmeye başladı. İstatistiklere göre altın ağustos ayının parlayan değeri olacak.

EKONOMİ 03.08.2021, 21:10
18
Efsanevi isim açıkladı: Ağustos, altın için “müthiş” bir ay olacak!
Dolar ve euro kurundaki dalgalanma ile beraber vatandaşlar altının son durumunu merak etmeye başladı. Peki ağustos ayı altın için sıçrama ayı mı olacak? Konuyla ilgili ABD'de yayın yapan CNBC’den Jim Cramer, iki gün önce yaptığı açıklamada, S&P 500 piyasa endeksinin tarihsel olarak zorlu bir aya girdiğini ve yatırımcıların altın ile pozitif getiriler elde edebileceğini ifade etti.
CNBC’nin Mad Money isimli programının sunucusu Jim Cramer, “Efsanevi Larry Williams tarafından yorumlandığı şekliyle grafikler, Ağustos’un S&P 500 piyasa endeksi için zor bir ay olabileceğini, ancak altın için müthiş bir ay olabileceğini gösteriyor. Şu anda büyük resim göz önüne alındığında, bu beni şaşırtmaz,” açıklamasında bulundu.
Cramer, teknik analistin ayrıca, pozitif günlerde S&P 500 piyasa endeksinin hacminin eklenmesi ve negatif günlerden çıkarılmasıyla hesaplanan, bakiye hacmi olarak bilinen bir momentum göstergesinde düşüş sinyalleri gördüğünü söyledi.
Cramer, “S&P yeni zirveler yapıyor, ancak bakiye hacmi sabit kalıyor. Bu başka bir negatif durum. Unutmayın, bu, teknik analistler için bir yalan makinesi gibidir. Zayıf olması, bu bir hareketin aldatıcı olduğu anlamına gelir. Williams’ın mevsimsel olarak zorlu olan bu ayın geri kalanı için endişelenmesinin bir nedeni daha var” diye ekledi.
Cramer, “Unutmayın, on yıl önceki ilk borç zirvesi fiyaskosu sırasında borsa çöktü ve… altın harika fiyatlar gördü” diye ekledi. Özellikle S&P 500’e bakan Cramer, Williams’ın azalan hisselere karşı yükselen hisse senetlerinin sayısını hesaplarken genişliğin azaldığını gördüğünü söyledi.
Cramer ayrıca Williams’ın analizinin altın için daha iyimser bir kısa vadeli görünüm gösterdiğini söyledi. Cramer, “Williams’ın S&P’den endişe duymasının nedeni de tam olarak aynıdır: Mevsimsel model,” dedi.
Cramer, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan elde edilen verilerin, ticari riskten korunma şirketlerinin son zamanlarda güçlü bir şekilde vadeli altın satın aldığını gösterdiğini ve bunun tarihsel olarak “güzel bir ralliye” yol açtığını söyledi.
Cramer, Williams’ın analizine göre altının  ABD Hazine bonolarına kıyasla değerinin değerli metal lehine çalışan başka bir bilgi parçası olduğunu söyleyerek, “Grafikten de görebileceğiniz gibi, değerli metal sadece kendi tarafında güçlü bir mevsimsel eğilime sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda tahvillere karşı da değeri son derece düşük” açıklamasında bulundu. 
Kaynak: Kriptokoin.com

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı