Galatasaray 7. transferini KAP'a bildirdi! 5 yıllık anlaşma...

Galatasaray Kulübü, Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen Berkan Kutlu ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

SPOR 30.07.2021, 00:15
15
Galatasaray 7. transferini KAP'a bildirdi! 5 yıllık anlaşma...
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"25.01.1998 doğum tarihli profesyonel futbolcu Berkan İsmail Kutlu ve kulübü Alanya Spor Kulübü Derneği ile oyuncunun transferi konusunda 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 5 yıllık anlaşmaya varılmıştır."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSV maçı sonrası transferin sinyalini vermiş ve "Son 24 saate kadar iki oyuncu daha kullanma hakkımız var, onu da kullanacağız belki. Bazı oyuncularımızın ne kadar antrenman yapıp yapmadığını görüyoruz ama ne olursa olsun yazacağım. Hafta sonuna kadar hatta yarın da bir transferimiz olabilir. Bir isim belirtmek için söylemedim, tam tersine yeni bir yola çıktığımızı ve her günün bir transfere açık olduğunu söyledim. Aşağı yukarı 10-15 kişi eksildik, aldık, daha da vereceğiz. O manada söyledim. Berkan Kutlu, beğendiğim bir oyuncu. Olabilir, başka oyuncu da olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Terim'in çok istediği Berkan Kutlu'da pazarlık sürecinin uzamasındaki sebep, Alanyaspor'a İtalyan kulüpleri Sassuolo ve Genoa'nın yaptığı tekliflerdi. Berkan Kutlu'nun Galatasaray'da forma giymek istediğini Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na iletmesi üzerine iki kulüp masaya oturdu ve dün Ankara'da yapılan son görüşmede anlaşma sağlandı.

Berkan Kutlu, Tam Saha'ya verdiği röportajda iyi bir ekiple çalıştığını, ulaştığı seviyeye tek başına gelmesinin çok zor olduğunun altını çiziyor.
TRT Spor Galatasaray muhabiri Kutlu Akpınar'ın haberine göre Berkan Kutlu, İsviçreli tenisçi Roger Federer'in diyetisyeniyle çalışıyor. Kişisel yaşamına çok dikkat eden Berkan Kutlu, ekip çalışmasına, futbolcunun yaşadığı hayata, beslenmesine, .çevresine vermesi gerektiği önemi şu sözlerle anlatıyor:
"Futbola beraber başladığım arkadaşlarımın başarılı olamaması ve benim profesyonel olmamda çok fazla faktör var. Bu aslında bir ekip işi... Benim arkamda çok iyi bir ekibim var. Ekibimle birlikte hareket ediyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde doğru adımlarla daha çok şeyleri başarmak istiyorum. Parlayan oyuncuların silinip gidebileceği durumlar olduğunun farkındayım. Bunun olmaması için ekibimle birlikte çok çalışıyorum. Benden bağımsız durumlar yaşayabilirim, kontrol edemediğim şeyler olabilir, sakatlık gibi, hoca değişikliği gibi ama kontrol edebildiğim şeylerde en iyiyi yapmaya çalışıyorum. Çok çalışıyorum, iyi besleniyorum, iyi uyuyorum... Ekibime danışıyorum. Baktığımızda çok oyuncu yalnız... En tehlikelisi yalnızlık aslında... Etrafındaki insanların sana dürüst olmadığı anda o düşüşü yaşarsınız. Kötü oynarsınız, yanınızdakiler, "Aslanım çok iyiydin" derler. Kötü oynarsınız, "Sen değil, yanındakiler kötüydü" derler. Bahane aramaya gerek yok. Her zaman hatayı kendimde arıyorum. Kontrol edebildiğim şeyleri mümkün olduğunca kontrol etmeye çalışıyorum. Mesela ben diyetisyen ile çalışıyorum. Çünkü performansımı yukarı çekebilmek için kendime çok iyi bakmalıyım. O diyetisyenin ölçümleri sonucunda elde edilen değerlere göre belirlenen programı takip ediyorum. Bu destek, ihtiyaç duymam halinde 7/24 devam ediyor. Burada önemli bir nokta var. Bunlar çok büyük bir şeymiş gibi görülmemeli. Bunlar zaten profesyonel bir oyuncu için aslında olması gereken şeyler. Bu bizim işimiz. Çok basit bir örnek verebilirim. Normal bir insan ne yiyorsa, sporcu aynısını zaten yiyemez. Normal araba ile Formula 1 aracının yakıtları aynı olamaz, az da olsa bir değişiklik mevcuttur. Araçlara göre yakıt tipleri değişiklik gösteriyor. Ben de sporcuyum ve beslenme konusunda özel ihtiyaçlarım mevcut. Ben ve ekibim bunu böyle görüyor ve buna göre programlama yapıyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı