Hindistan Müslümanları için vicdanlar ne zaman uyanacak?

Milli Gazete “Müslümansız Hindistan İstiyorlar” başlıklı haberle İslam dünyasına çağrısında bulunmuştu. Umman Sultanlığı Baş Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad gazetemizin mesajlarını teyit etti.

DÜNYA 10.01.2023, 04:35
4
Hindistan Müslümanları için vicdanlar ne zaman uyanacak?
Milli Gazete’nin 7 Ocak 2022 tarihli sayısında yayımladığımız “Müslümansız Hindistan İstiyorlar” başlıklı haberimizde Hindistan Müslümanlarının yaşadığı büyük insanlık dramına dikkat çekerek İslam dünyasına farkındalık ve sorumluluk çağrısında bulunmuştuk. Milli Gazete’nin çağrısının hemen akabinde Umman Sultanlığı Baş Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad Al-Khalili gazetemizin mesajlarını teyit eden açıklamalarda bulundu.
Körfez coğrafyasında yer alan İslam ülkelerinden Umman’ın Baş Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad Al-Khalili, Milli Gazete’nin Hindistan Müslümanları konusunda İslam dünyasına yaptığı sorumluluk çağrısını teyit eder nitelikte açıklamalar yaptı. Al-Khalili, dünya Müslümanlarına gafletten uyanma ve Peygamber Efendimizin emri gereği Müslüman kardeşlerine sahip çıkma çağrısında bulundu.
Al-Khalili, Hindistan Müslümanlarını hedef alan ırkçı saldırılara karşı, Müslümanların uluslararası ve İslami bir duruş göstermesi gerektiğini belirtti.

Hindistan’da Müslümanların büyük acılar çektiğini hatırlatan Umman Baş Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad Al-Khalili, “Hindistan Müslümanlarına yapılan zulüm ve kötülük dünyanın gözleri önünde acımasızca sürüyor. Ne yazık ki bu mevzuda kılını kıpırdatan yok. Bütün bu kötülükler devam ederken uluslararası kurum ve kuruluşlar neredeler ne yapıyorlar? Peki, bu kötülükleri durdurmak için Müslümanlar neden bir şey yapmıyor? Müslümanlar gafletten uyanın” dedi.

İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapan Al-Khalili, “Müslümanlar, Peygamber Efendimizin bu konuda, ‘Müslümanlar ancak kardeştir’ uyarısını hiç önemsemiyorlar mı? ‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, Müslüman kardeşine ne zarar verir, ne aldatır, ne de hakir görür.’ Müslümanlar bu hadis-i şerifi duymadılar mı? Dünyanın vicdanı ne zaman uyanacak, Müslümanlar içinde bulundukları gafletten ne zaman uyanacak? Tüm ricamız ve isteğimiz Müslümanların uyanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Hindistan Müslümanlarının yaşadığı sıkıntıları ilk günden bu yana sürekli gündemde tutan Milli Gazete’nin, geçtiğimiz Cumartesi günü yayımladığı “Müslümansız Hindistan İstiyorlar” başlıklı analizin ilgili bölümünde şu ifadeler yer almıştı: “Çin’den sonra dünyanın en yoğun nüfusuna sahip ülkesi olan Hindistan’da, batıl Hindutva akımı akın akın yayılırken, İslam ülkelerinin Hindistan rejimine karşı etkisiz duruşu eleştiri konusu oluyor. İslam ülkelerinin hükümetleri, Hindistan’da Müslümanların yaşadıkları ağır zulümleri gündemlerine dahi almazken, bu sessiz ve etkisiz hâl Hindistan rejimini ve Hindu fanatikleri daha da cesaretlendiriyor. Hindistan’ın İslam ülkelerinden milyarlarca dolarlık ekonomik kazanımları bulunuyor. Bu konuda özellikle Körfez ülkeleri önemli bir örnek teşkil ediyor. Hindistan hükümetinin, binlerce Hint firması aracılığıyla iş yaptığı Körfez ülkelerinden büyük bir ekonomik kârı söz konusu. Körfez bölgesinin öne çıkan İslam ülkeleri olan Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin olası ekonomik yaptırımları Hindistan hükümetini ekonomik alanda çok zor durumda bırakabilecekken, söz konusu ülkeler beklenen tavrı bir türlü gösteremiyor. Aynı şekilde İran, Türkiye, Malezya, Endonezya gibi İslam dünyasının hatırı sayılır ülkeleri de Hindistan Müslümanlarına yapılan zulümler karşısında beklenen aksiyonu bir türlü gösteremiyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı