İranlı iş adamlarından Türkiye çıkarması

Onlarca farklı iş sektöründe faaliyet gösteren 30’a yakın İranlı iş adamı, ‘Başarının Sırrı’ adlı uluslararası ticaret kulübünün organizasyonuyla iş etkinliklerinde bulunmak için İstanbul’a geldi.

EKONOMİ 20.09.2021, 04:35
21
İranlı iş adamlarından Türkiye çıkarması

 Amerikan ambargolarına rağmen İran’ın ticaretini geliştirmeye çalışan ‘Başarının Sırrı’ kulübü İran Cumhurbaşkanlığı tarafından da destek görüyor.
Amerika Birleşik Devletleri’nin ( ABD) ambargolarına rağmen ülkeler arası ticareti artırma çabalarını sürdüren ‘Başarının Sırrı’ kulübü, İranlı 30 iş adamı ile birlikte Türkiye’ye çıkartma yaptı. ‘İranlıların Davos’u olarak da tanımlanan grup 7. çalıştayını İstanbul’da düzenledi. İran’ın ticaret örgütlenmesi olan ve cumhurbaşkanlığı destekli ‘Başarının Sırrı’ kulübü, her yıl dünyanın farklı ülkelerinde çalışma programları düzenleyerek, ticareti geliştirme anlaşmaları imzalıyor.    
Başarının Sırrı kulübü, onlarca farklı iş kolunda, İran’ın yerel ve uluslararası en yetenekli isimlerini bir arada toplayan, kendi dalında büyük başarılara imza atmış isimleri barındırıyor. Grubun, Avrupa ve Amerika’da da bilim adamları ve girişimciler arasında büyük destekçileri olduğu biliniyor. Alternatif tıp, ilaç, giyilebilir teknoloji, bilişim, inşaat, madencilik, mücevher, tekstil, halı, petrokimya gibi birçok alanda İran’ın önde gelen iş insanlarını bir araya getiren ‘Başarının Sırrı’ kulübü İran Cumhurbaşkanlığı tarafından da destek görüyor.
 “Başarının Sırrı” kulübünün kurucusu olan İranlı girişimci ve bilgisayar mühendisi Yelda İsfendiyari, Türkiye’deki temaslarına yönelik yaptığı açıklamada  “İstanbul bizim için özel bir şehir. Türk halkını kendimize çok yakın hissediyoruz. Önüne koyduğu hedefe ulaşan ve zirveye tırmanan bir grupla İstanbul’dayız. Amacımız Türk-İran dostluğunu bir adım daha ileriye taşımak. Bu vesileyle temaslarımız devam ediyor.  İran halkı bütün zorluklara rağmen daima başarıyı yakalayan bir millettir. Türkiye’nin de koyduğu hedefe kararlı adımlarla yürüdüğünü biliyoruz. İki ülkenin işbirliğiyle dünyada ses getiren çalışmalar yapılabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı