İYİ Partili isim araba fiyatları için video çekmişti: Cevap gecikmedi

İYİ Partili Erhan Usta araba fiyatları için video çekerek açıklamada bulunmuştu. Usta'ya cevap otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den geldi.

GÜNDEM 21.11.2021, 13:30
22
İYİ Partili isim araba fiyatları için video çekmişti: Cevap gecikmedi
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından araba fiyatları için video çekerek otomobil satıcılarının ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alarak, kullanılmayan araçları ikinci el diye fahiş fiyatla piyasaya sürdüğünü iddia etmişti.

Videoda eli ile seri halde dizili olan arabaları göstererek Usta, "Hepsi seri haldedir plakaların. Bu araçların hiçbirisi ikinci el değil. Bu araçlar hiç kullanılmamış. Sadece plaka takılmış Bunlar ikinci el olarak satılıyor. Sıfır araç ikinci el olarak satılıyor. Dolayısıyla 50-60 bin lira vergi düşüşünü yansıtmıyor. Daha yüksek fiyatla piyasaya sürülüyor" demişti.

İYİ Partili Erhan Usta'nın bu açıklamalarını otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den cevap geldi. Sosyal medya hesabından Usta'nın paylaşımını alıntılayan Özpeynirci, "Denizli’deki görüntülenen bu araçlar Gediz Enerji’ye satılan filo araçlarıymış" dedi.
Seri plakaların takılı olduğu araçları Gediz Enerji’ye satılan filo araçları olduğunu açıklayan Özpeynirci, "Peyderpey sahaya gönderilen araçlar yani.Zaten videoda görünenlerin bazıları da hafif ticari araç. (Dokker) Yani ÖTV’si %15 olduğu için bahsedilen vergi kapsamında değil." ifadelerini kullandı.

Öte yandan otomotiv ile ilgili açıkladığı veriler ile tanınan EBS Danışmanlık'ın sahibi Erol Şahin ise Emre Özpeynirci'nin paylaşımına "Şaşırdık mı!? Memlekette bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunması adet oldu. Bu şartlarda hali ile inanılmaz bir bilgi kirliği ve spekülasyon oluşuyor." diye destek vererek Erhan Usta'ya tepki gösterdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı