Karaduman: Kalp krizleriyle ilgili acil bilgilendirme yapılmalı

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son dönemde artan kalp krizi vakalarını TBMM gündeminde tutmaya devam ediyor.

GÜNDEM 12.01.2023, 04:35
3
Karaduman: Kalp krizleriyle ilgili acil bilgilendirme yapılmalı
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son dönemlerde hem ülkemizde hem de dünyada gençlerde hızla artan kalp krizi vakalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Karaduman, Koronavirüs sürecinde yapılan mRNA aşıların kalp krizine neden olduğu yönündeki Amerika ve Avrupa’daki araştırmalara dikkat çekti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerden şüphelerin aydınlatılmasını isteyen Karaduman, “Herhangi bir sağlık sorunu olmayanların, genç yaşta ani kalp krizleri sonucunda vefat etmeleri dikkat çekicidir. Kanda pıhtılaşmaya sebep olarak krizleri tetiklediği tespit edilen aşılar ve kalp krizi vakalarıyla ilgili mutlaka acil bilgilendirme yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. Karaduman, daha önce de artan kalp krizi vakalarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.
Karaduman, ayrıca artan kuduz vakalarından dolayı kuduz aşısına ulaşılmadığı ve bulunmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün 2011 yılında kapatılmasıyla üreticisi ve ihracatçısı olduğumuz birçok aşıda dışarıya bağımlı hale gelindiğini söyleyen Karaduman, “Ülkemiz genelinde en temel aşılara ulaşabilme hususunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Kuduz, acil müdahale gerektiren ölümcül bir hastalıktır. Bugün birçok ilimizde kuduz aşısı olmadığı için kuduz şüphesiyle hastaneye başvuran hastalara aşı yapılamıyor, bazı hastalara ise tetanos aşısı yapılıp evlerine gönderiliyor. Bu sorunun çözümü için gereken adımların ivedilikle atılması zaruridir” ifadelerini kullandı.
Karaduman, Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti; “Ülkemiz genelinde son on yılda kuduz sebebiyle vefat eden kişi sayısı toplamda kaçtır? Bu sayının yıllara göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir? Son dönemde artan kuduz vakalarıyla ilgili Bakanlığınızca yapılmakta olan bir araştırma var mıdır? Vaka sayılarını azaltmak için hangi çalışmaları yapmaktasınız? Ülkemizde stoklarda var olan kuduz aşısı doz sayısı toplamda kaçtır? Yeni aşı alımı veya üretimi için herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır? Kuduz aşısı olmadığı için yapılan tetanos aşıları ve antibiyotik tedavisi kuduz hastalığına yakalanmayı önleyecek mahiyette midir? Aksi halde sorumluluk kabul ediyor musunuz? Bu ikame tedavi yöntemi Bakanlığınızca mı önerilmiştir? Ülkemiz genelinde kuduz aşısı bulunmayan hastane sayısı kaçtır? Bu hastanelerde kuduz aşısı ne zaman temin edilecektir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı