Kemal Kılıçdaroğlu kimdir kaç yaşında nerelidir: Detaylı biyografisi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişi kimdir kaç yaşında nerelidir olduğu sorgulanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu uzun yıllar aktif siyasette bulunuyor. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu kimdir kaç yaşında nerelidir?

GÜNDEM 28.05.2023, 19:25
11
Kemal Kılıçdaroğlu kimdir kaç yaşında nerelidir: Detaylı biyografisi
Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında kimdir nerelidir sorularının cevapları bugünkü 28 Mayıs 2023 ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi sonrası daha da merakla sorgulanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi olarak nitelenen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) mevcut Genel Başkanı olarak görev yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu son olarak 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi’nde 6 siyasi partinin yani Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarıştı. 
Kemal Kılıçdaroğlu bürokrasiden gelen bir isim olarak biliniyor. Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu kimdir denerek kaç yaşında nereli hayatı ve geçmişi hakkında bilgiler merak edilerek internette sorgulanıyor. Uzun yıllar “Hesap Uzmanı” ve SGK Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Kılıçdaroğlu siyasete CHP’de başladı ve 2002’de TBMM’ye milletvekili olarak girmiştir. 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun geniş biyografisine Kemal Kılıçdaroğlu kimdir kaç yaşında nerelidir içeriğimizle ulaşabileceksiniz.   

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 yılında Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde doğmuştur. Eski soyadı olan “Karabulut”, 1950'li yıllarda babası Kamer Kılıçdaroğlu tarafından, yaşadıkları köydeki herkesin soyadının aynı olması nedeniyle “Kılıçdaroğlu” olarak değiştirilmiştir.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun annesi Yemuş Kılıçdaroğlu’dur. Babası Kamer Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun annesi 14 Kasım 2009 yılında vefat etmiştir. Babası Kamer Kılıçdaroğlu’dur. Hayatta değildir…
Kılıçdaroğlu, ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptı. Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971'de mezun oldu.
Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği Hesap Uzman Yardımcılığı Sınavının ardından Maliye Bakanlığında göreve başladı. Daha sonra Hesap Uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da kaldı. 
Hesap uzmanlığını 1983'e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğüne atandı. Burada önce Daire Başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun Genel Müdür Yardımcılığını yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu 1991 yılında Bağ-Kur’a atandı. 
Burada genel müdürlük yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğüne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 
1994 yılında Ekonomik Trend Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. 
Kemal Kılıçdaroğlu, 1999'un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünden emekli oldu.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonuna başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesinde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.
Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak Meclise girdi. 
CHP İstanbul milletvekili ve Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yerel seçimlerine partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak katıldı ve yüzde 36,80'lik oy aldı. 
CHP Merkez Yönetim Kurulunda görev alan Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde de İstanbul’dan 23. Dönem Milletvekili seçildi ve Genel Başkanlığa adaylığını açıklayıncaya kadar CHP Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu. 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. CHP Olağan Kurultayı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçildi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü 15 Haziran 2017'de Ankara'da Güvenpark'ta başladı ve 9 Temmuz 2017'de Maltepe'de sonlandı.
6 Mart 2023’deki altılı masa toplantısı sonrasında Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ilan edildi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 1974 yılında kuzeni Selvi Gündüz ile evlendi. Çiftin ilk çocuğu Devrim Fırat, üç aylıkken hastalıktan öldü. Daha sonra çiftin Aslı, Zeynep ve Kerem olmak üzere üç çocuğu var. 
Kılıçdaroğlu’nun ailesinin kökü Nazımiyeli olan ve Cebeligiller olarak biliniyor. Kılıçdaroğlu’nun ailesi, önde gelen Zaza aşiretlerinden Kureyşan aşiretinin üyesidir.
Kılıçdaroğlu’nun soyunun, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Beğdili boyundan olduğu ve ayrıca Ehl-i Beyt’e kadar uzanan seyyid soyuna uzanıyor olabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, atalarının İran'ın Horasan bölgesinden Selçuklu zamanında Anadolu'nun Türkleşmesini sağlayan Anadolu erenleri olarak geldiklerini; büyük dedesinin Akşehir'de türbesi olan Seyyid Mahmud Hayrânî olduğunu belirtmiştir.
Kılıçdaroğlu Alevi olduğunu açıklamıştır. 
Kılıçdaroğlu orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Ayrıca konuşamasa da Zazaca anladığını belirtmiştir.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter’da @kilicdarogluk kullanıcı adı ile yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun Instagram'da ise @kilicdaroglu kullanıcı adı ile bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı