Mursi ve Esma da bu günleri görebilseydi

Türkiye ile Mısır arasında yaşanan büyük gerginliğin ve hatalı politikaların sonunda Esma ve Esma gibiler Tahrir Meydanı’nda, Mursi ve Mursi gibiler ise cezaevlerinde toprağa düştü.

GÜNDEM 19.03.2023, 04:35
1
Mursi ve Esma da bu günleri görebilseydi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıl sonra Mısır’a üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret sonrası Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Kahire’de ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Bölgemizin bekası için daha yakın çalışmamız gerekiyor. Bağlarımızı koparmamak için elimizden geleni yapacağız. İki ülke arasındaki mekanizmaları yeniden canlandıracağız” dedi.
“Kardeşim Şukri… Daha Yakın çalışmamız gerekiyor”
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Bölgemizin bekası için daha yakın çalışmamız gerekiyor. Bağlarımızı koparmamak için elimizden geleni yapacağız. İki ülke arasındaki mekanizmaları yeniden canlandıracağız. Aslında konuşmalarımızda hem kardeşim Şukri hem de ben ilişkilerimizi daha da geliştirmek için hangi adımları atabileceğimizi söyledik. Hangi alanlara önem verdiğimizi de aslında vurgulamış olduk ama burada vurgulamadığım bazı konular da oldu. Onlara da değinmek isterim. Enerji alanında iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz, somut adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, “Ticareti artırmak için ulaştırma konularında bazı kopukluklar oldu, bunları tekrar canlandırmak istiyoruz. Diplomatik ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Diğer taraftan bölgesel konularda istişarelerimizi yeniden başlatmak arzusundayız. Hem siyasi konularda ikili düzeyde hem de bölgesel konularda istişaremizi canlandırmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye ile Mısır arasında tarihsel bağlar bulunduğunu, iki ülkenin ortak kültüre sahip olduğunu dile getirerek, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı