Saadet Partisi’ne yoğun ilgi

Siyasi partilere aday adaylık başvuruları sürüyor… Saadet Partisi’ne son başvuru günü pazartesi…

GÜNDEM 19.03.2023, 04:35
Saadet Partisi’ne yoğun ilgi
Haber: Ali Ekber
Yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin duyurduğu tarih aralığında aday adaylık başvuruları sürüyor. Saadet Partisi’ne aday adaylık başvurularında yoğun ilgi olduğu gözleniyor. Aday adaylık için partiye son başvuru günü ise önümüzdeki Pazartesi.
Mayıs ayının ortasında yapılacak olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasi partilerde hareketlilik sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi sonrası siyasi partiler kendi iç işleyişlerine göre aday adaylık takvimi açıkladı. Buna göre alınacak aday adaylıklardan sonra siyasi partiler de süreci işletecek.

Saadet Partisi’ne aday adaylık başvuruları takvimi ise daha önce açıklanmıştı. Partinin açıkladığı takvime göre son başvuru tarihi 20 Mart Pazartesi olarak duyurulmuştu.

Açıklanan takvim sürecinde Saadet Partisi’ne yoğun bir ilginin olduğu gözleniyor. Hem parti teşkilatlarından hem de dışarıdan birçok kişinin partiye aday adaylık başvurusu yaptığı görülüyor. İl başkanlıkları ve genel merkezde alınan başvurulara yerelde önemli isimlerin başvuru da bulunduğu birçok farklı sektörde yer alan önde gelen şahısların da başvuru yaptığı belirtiliyor. Üniversitelerden akademisyenler, kamu bürokrasisinden önemli isimlerin de istifa ederek, aday adaylık başvurusu yaptığı kaydediliyor.

Başvuru tarihi bitiminden sonra da parti tarafından oluşturulacak olan komisyonlar aday adaylarını çağıracak. Hem çalışma alanları hem de yaptıkları siyasi çalışmaların ele alınacağı aday adaylarına, projeleri ve neler yapmak istedikleri sorulacak. Sonrasında ise Başkanlık Divanı’nda listelere son şekli verilecek ve listelerin teslimi olan son gün 8 Nisan günü de isimler Yüksek Seçim Kurulu’na iletilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı