Selçuk Geçer'den korkutan açıklama! Bu kez dolar değil... Patlayacak!

Dolar yorumlarıyla ünlenen Selçuk Geçer bu kez dolar kuru yerine son günlerde bir hayli can sıkan süreç hakkında değerlendirme yaptı. Selçuk Geçer kredi ve kira fiyatları için patlayacak yorumu yaptı.

EKONOMİ 11.06.2022, 13:25
4
Selçuk Geçer'den korkutan açıklama! Bu kez dolar değil... Patlayacak!
Para piyasaları özelinde dolar yorumlarıyla bilinen ekonomist Selçuk Geçer bu kez dolar kuru yerine kira fiyatları için yeni kötü sürece dikkat çekti. Selçuk Geçer, katıldığı canlı yayında, iktidarın yeni uygulamaya aldığı kira artışındaki yüzde 25 sınıra ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte Selçuk Geçer’in yeni değerlendirmesi…
Para Piyasası Uzmanı, ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ve altın yorumu analizleriyle dikkat çekerken bu kez kira fiyatları ve kredi kartlarına dikkat çekti. Selçuk Geçer, kredilerin patlayacağını söylerken, kira fiyatlarındaki artışa getirilen yüzde 25 sınır için “Kayıt dışı kiralar artacak…” yorumunda bulundu.
Ekonomist Selçuk Geçer, yanlış düzenlemelerin sosyal statünün arttığını söyledi. Uzman isim Selçuk Geçer, vatandaşın borçlanarak hayatta kaldığını vurguladı. Selçuk Geçer, “Kredi kartlarına limitlerin yükseltiliyor olması kredi kartlarının patlamasına neden olacak. Adam hayatını onlarla devam ettiriyor. Borçlana borçlana hayatta kalmaya çalışıyor. Artık hayatta kalamaz hale gelecek. Sosyal statünün boyutunu artırıyorlar. Büyüme ile ilgili bir sıkıntının olacağı kanaatinde değilim. Büyüdükçe her şey pahalılaşıyor ya öyle büyüyoruz. Aynı şeye 5 kat ödeme yapıyoruz. Ben bu şekilde büyümemeyi tercih ederim.” dedi.
Selçuk Geçer tüketici kredilerine getirilen kısıtlama içinse, “Kısıtlamaya gidilmesi kritik. Orada da piyasa daralmaya devam edecek. Bu şirketleri vuracak. İşsizlik artacak. Tüketim azalacak kredi kartı harcamaları bu durumda iflası getirecek. Bu sosyal patlama demek.” değerlendirmesinde bulundu.
Kira artışta yüzde 25’lik sınırlamaya dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, kısıtlamanın kayıt dışı kira durumunu artıracağını savunuyor. Süreçten dolayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin istifa etmesini gerektiğini söyleyen Selçuk Geçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Nebati için suç duyurusunda bulunması gerektiğini belirtti. Kira fiyatları düzenlemesi ile kiracı-ev sahibi arasında yaşanacak usulsüzlüklere değinen Selçuk Geçer şunları söyledi:
“Yüzde 25 sınırlama getirdi. Adam evimi satıyorum diyecek. Sonra kiracıya güle güle diyecekler. 1 Yıl kira düşük gözükecek. Sonra kira artışları 4 5 kat çıkacak. Aynı evi 20 bin liraya verecek. Bununla ilgili hiçbir düzenleme yok ki. Yüzde 30'da zam yapsa adam buna ikna oluyordu eskiden. Kiracıda belli bir noktada anlaşabiliyordu. Diyorlar ki yüzde 25 sınırı var. Yüzde 25 artırırsa ya beni atacak ya da satacak. Kayıt dışı kira artışları olacak. Kira artışları daha da abaracak. Bu ülkeyi yöneten insanlar bunu nasıl görmez Bunu kimin yapıyorlar Halk için yapmadıkları ortada. Nebati'nin çoktan istifa etmesi gerekirdi. Bu işin özrü olmaz. Fakirden aldığını zengine verdiğini söylediyse istifa etmeli. Cumhurbaşkanı Nebati'ye suç duyurusunda bulunmalı. Küçük yatırımcı çarpıldı dedik. Aralık döneminde. Kim çarptı bu küçük yatırımcıyı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı