Şengül Özge Aydın’tan YKS’ye giren öğrencilere müjdeli haber

Şengül Özge Aydın, yurt dışındaki üniversitelere sınavsız kayıt olma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 27.06.2022, 22:05
22
Şengül Özge Aydın’tan YKS’ye giren öğrencilere müjdeli haber
Endişeli bekleyişe son! Şengül Özge Aydın, yurt dışındaki üniversitelere sınavsız kayıt olma hakkında önemli açıklamalarda bulundu:
“Yaklaşık olarak üç buçuk milyona yakın adayın katılımıyla gerçekleşen YKS sınavına girmiş öğrencilerimiz, her yıl sınava girenlerin sadece dörtte birinin lisans programına üçte birinin de önlisans programına yerleşebildiği gerçeği karşısında büyük endişe duyuyorlar. Onların bu kaygılarını derinden anlıyoruz. Bu hususta asla üzülmesinler. Bizler bu kaygının onları yıpratmasına izin vermemek adına yarım asra yakındır büyük bir özveriyle çalışmaktayız. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde şunu söylemekten gurur duyuyoruz: Sınavdan hangi sonucu alırsa alsınlar sınavsız ve ellinin üzerinde ülkede geçerli diploma imkanı sunan yurtdışı üniversitelerinde eğitim almak gibi muhteşem bir alternatifleri var.” cümleleriyle iddialı açıklamalarda bulundu.
Devamında birbirinden önemli birçok noktaya değinen Şule Özge Aydın’ın açıklamaları şu şekilde:

“Değinmek istediğim ilk husus; yurtdışında ve ulaşımı kolay olan ülkelerdeki prestijli üniversitelere sınavsız kayıt hakkınız var. Buna ek olarak; Kosova, Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Azerbaycan gibi hem ulaşımı kolay hem de kültür olarak bize hiç de yabancı olmayan ülkelerde eğitim almanın maliyeti zannedildiği kadar da fazla değil.

Örneğin: Ecdad yadigarı topraklarımızdan olan Bosna-Hersek’te bulunan üniversiteler; tıp, eczacılık, veterinerlik, mimarlık, mühendislik, iktisat ve işletme gibi popüler bölümlerde hem teori hem de Avrupa standartlarında uygulama imkanları sunmaktadır. Buradaki İngilizce ya da Boşnakça hazırlık eğitim masrafı ise sadece 1250 €’dur. Normal eğitim dönemine ait maliyetler ise çok makul oranlarda olmak üzere bölüme göre değişmektedir ve ülkemizdeki eğitim masrafları dikkate alındığında hiç de fazla değildir.

Öğrencilerimizin kültürel adaptasyonda sorun yaşamayacağı kardeş ülkelerden biri olan Kosova’da da sınavsız kayıt yaptıracağınız ve iş imkanı fazla olan birçok bölüm mevcuttur. Bu ülkede sıfırdan başlayabileceğiniz bölümlerin yanında hukuk bölümüne DGS sınavı engeli olmadan önlisansta aldığınız derslerinizi saydırarak direkt 3. sınıftan başlayabilme avantajınız da var. Maliyeti ise yıllık sadece 1000 €.

Birçok popüler bölümün eğitimini çağın ilerisinde bir anlayışla alabileceğiniz üniversitelerin bulunduğu Gürcistan ise bir diğer alternatif ülkedir. Bu ülke, Türkiye’ye yakın olduğu için eğitiminizi ulaşım endişesinden uzak bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Mesafeden söz açılmışken ailelerin uzaklıktan sebep yurtdışı eğitimine sıcak bakmadıklarının farkında olduğumuzu belirtelim. Fakat sınır komşusu ülkelerde akademik kalitesi Avrupa standartlarında üniversitelerde eğitimin mümkün olması evlatlarının geleceği hakkında derin endişeler taşıyan ailelerin de imdadına yetişiyor. Bu ülkede, ülke dilinde eğitim alındığında hazırlık masrafı 1400 $’dır ve lisans derecesinde tıp, mimarlık, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi bölümlerin maliyeti ise yıllık 1250 $ ile 1650 $ arasında değişmektedir.”

“Bir diğer önemli husus da: Dünya üniversitelerini akademik başarılarını dikkate alarak sıralamaya tabi tutan QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de üniversiteleri bulunan Rusya’da okumanın bir diğer önemli alternatif olduğudur. Senelerce YKS stresiyle vakit kaybetmek yerine bu ülkede Rusya Halkların Kardeşliği (RUDN) Üniversitesi, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi, St. Petersburg Politeknik Üniversitesi gibi dünya sıralamasında üst sıralarda kendine yer edinmiş üniversitelerde okumak, öğrencilerin hayata karşı isteksizlik duymalarının önüne geçecektir. Bunun yanında öğrenciler, edinecekleri yabancı dil yetisi ve çok kültürlü ortamlarda eğitim almanın kendilerine açacağı ufuklar neticesinde de çağa daha kolay entegre olacaklardır.

Rusya’nın eğitim kalitesini kendine maletmiş Azerbaycan ve Nahçıvan üniversiteleri, Rusya’nın soğuk ikliminden çekinenler için samimi ve sıcak bir ortam sunar. Burayı ziyaret edenler anlayış atmosferi daha ülkeye adım atmadan insanı büyük bir samimiyetle kucakladığını sıklıkla iletiyorlar. Ülke halkının bizleri rahatlıkla anlayabildiğini dikkate aldığımızda buraya giden öğrenciler eğitim hayatına adapte olurken çok da zorlanmıyorlar. Çağı yakalamak isterken milli kimliğimizi de unutmamamızın gerekliliği üniversite seçiminde önemli bir kriter olmalıdır ve ailelerin tercih ve isteklerinde de bu konuda gayet hassas olduklarına şahit oluyoruz. Bu perspektifte değerlendirildiğinde kültür kardeşliğimiz, ortak tarih geçmişimiz, milli birliğimiz düşünüldüğünde çocuklarımızın çok kültürlülük edinimi sürecinde milli kimliğinden uzaklaşmayacak olmaları ailelerin bu konu hakkındaki endişelerini de gidermektedir. 

Yurtdışı eğitiminin olanaklarının farkındasınız ve hangi bölüm okumak istediğinize karar verdiniz diyelim. Başarıya ulaşmak için bunun tek başına yeterli olmadığını özellikle ifade etmek isteriz.
Alanında uzman olmayan kurumlardan alınan hizmetlerle büyük hayaller beslenerek başlanılan eğitim hayatının en başından hüsranla sonuçlanması ihtimaline karşı aileleri uyaralım. Bunun önüne geçmenin en garanti yolları mutlaka işin uzmanlarından danışmanlık hizmeti almak ve danışmanlık hizmeti alınacak kurumu da büyük bir titizlikle seçmektir.

Uzmanı olarak hizmet verdiğim Eurostar Yurtdışı Danışmanlık, bu konuda son derece yetkindir ve süreci öğrencinin gitmek istediği ülkedeki üniversitelerle birebir irtibata geçerek yürütmektedir. Bunu da her ülkede üniversitelerle iletişim halinde ve öğrencilerle yakından ilgilenen alanında uzman danışmanlarımızla gerçekleştirmekteyiz. Bu da hataları en aza indirgeyerek olası mağduriyetlerin önüne geçmektedir. Ailelerin ve hayatı yeni yeni tanımaya başlayan öğrencilerimizin yetenek ve isteklerinin farkındayız ve yarım asra yakın tecrübemizle zamanınızı başarıya dönüştüreceğimizin garantisini veriyoruz.”
EUROSTAR YURTDIŞI EĞİTİM İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ
ADRES :   İstiklal Caddesi No:49/5 Katip Mustafa Çelebi Mh. Beyoğlu İstanbul
TELEFON :  0212 244 66 00 - 0212 709 8 709
Websitesi : www.eurostaryurtdisiegitim.net

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı