Siyasette fezleke hesabı!

Siyasetteki fezleke tartışması devam ediyor. AKP ve MHP’nin fezlekeleri gündemde tutmalarındaki amacın dokunulmazlıkları kaldırmak değil, muhalefette fikir ayrılığını körüklemek olduğu belirtiliyor.

GÜNDEM 05.03.2021, 04:35
9
Siyasette fezleke hesabı!
Siyasette fezleke hesabı yapılıyor! Çoğunluğu HDP’lilerin oluşturduğu fezlekelerin Meclis’e sevk edilmesi tartışması sürerken, dosyası olan milletvekillerin dokunulmazlığının kaldırılması kimin işine yarayacağı ise merak ediliyor. Fezlekelerle ilgili Ankara kulislerinde dillendirilen yaygın kanaat ise bir taraftan gündem meşgul edilirken, diğer taraftan ise muhalefette fikir ayrılığının çıkması bekleniyor!

Muhalefetin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ etrafında hareket etmesi iktidarı fezlekeler üzerinden farklı senaryolara itti. Muhalefetin birlikte hareket etmesini engellemek için uzun süredir bir arayış içerisinde olan iktidar, çoğunluğu HDP’lilerin olduğu fezlekeleri bir koz olarak görüyor. Kulislerde konuşulanlara göre, iktidarın amacı fezlekeleri Genel Kurul’a getirip dokunulmazlıkları kaldırmak yerine, gündemde tutarak muhalefet içerisinde fikir ayrılığına zemin hazırlamak olduğu belirtiliyor.

Öte yandan hem AKP’nin hem de MHP’nin sonuna kadar fezlekeler üzerinden siyasetlerini sürdürecekleri belirtilirken, ancak konu parti kapatmaya işi götürmeyecekleri ifade ediliyor. MHP’nin kendi tabanını konsolide etmek, iktidarın ise başta CHP ve İyi Parti arasında fikir ayrılığı çıkarmak için fezlekeleri kullanacağı belirtiliyor. Cumhur İttifakı’nın bu şekilde hem gündemi kendi kontrolüne almak hem de muhalefetin kendilerine karşı tek vücut olmasını engellemeyi amaçladığı ileri sürülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı