Suikastlar dalgası mı başladı?

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş başka bir boyuta taşındı. Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş boyut mu değiştiriyor?

GÜNDEM 23.08.2022, 07:25
1
Suikastlar dalgası mı başladı?
Son günlerde her iki ülkede dikkat çeken isimlerin şaibeli ölümleri, suikast operasyonlarını gündeme getirdi. Uzmanlar, savaşın açık mevzilerden suikastlara taşındığını belirtirken, Rusya’da Putin karşıtı grupların da bu suikastlarda yer aldığı ileri sürüldü.
Ukrayna ve Rusya arasında 24 Şubat tarihinde hava ve kara operasyonu ile başlayan ve devam eden savaş, önceki günlerde yaşanılan iki ölüm ile birlikte farklı bir boyuta taşındı. Son günlerde yaşanan ölümlerin bunun habercisi olduğunu belirten uzmanlar, suikastlar dalgasında düğmeye basıldığını kaydetti.

Şaibeli cinayetlerin ilki ise Rusya’da yaşandı. Rus siyaset uzmanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina, aracına konulan bomba ile öldürüldü. Ukrayna, resmi ağızdan olayın kendileri ile bağlantılı olmadığını açıklasa da Rus medyasında Kiev yönetimi hedefe oturtuldu. Kimi Rus güvenlik uzmanları ise suikastta kullanılan bombanın Batı tarafından yapıldığını, piminin ise Ukrayna istihbaratı tarafından çekildiğini ileri sürdü.

Suikast ile ilgili Ukrayna suçlanmaya devam ederken, sorumluluğu Rusya içinde bir yapı üstlendi. Putin yönetimini devirmeye çalışan Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından yapılan açıklamada, suikast üstlenilirken, yeni suikast tehditleri de yapıldı. Ukrayna savaşına karşı çıkan grupların başında gelen bu grubun, böylesi sansasyonel bir eylem ile ortaya çıkması, “Putin karşıtı gruplar güçleniyor mu?” sorularını akıllara getirdi.

Dugina suikastının yankılarını Rusya’da sürerken, suikast ile ilgili ilk hedef olarak gösterilen Ukrayna’da da dikkat çeken bir ölüm yaşandı. Ukrayna’nın Kirovohrad bölgesindeki Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Nakonechny, evinde ölü bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Başsavcılığı, Ukrayna polisinin ölüm nedenini bulmak için soruşturma açtığını belirtip, ölüm ile ilgili herhangi başka bir açıklama kaydetmedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı