Temel Karamollaoğlu: Büyük bir farkla seçimi kazanacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir İktisat Kongresi’nde konuştu.

GÜNDEM 21.03.2023, 04:35
1
Temel Karamollaoğlu: Büyük bir farkla seçimi kazanacağız
Türkiye’nin sanayileşme hamlelerine dikkat çeken Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın çalışmalarına vurgu yaparak, “Cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir adımı attık. Daha koalisyon oluşmadan koalisyon protokolünü imzalayıp hayata geçirdik. Bugünkü şartlar bunu gerektiriyor. Büyük bir farkla bu seçimin alınacağına inanıyorum” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katıldı. Millet İttifakı’nın genel başkanları ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kongrede Karamollaoğlu, Türkiye'nin sanayileşme hamleleri, iktisadi kalkınması ve gelir dağılımı ağırlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kalkınma hamleleri ve art arda tesis edilen fabrikalar hakkında konuşan Karamollaoğlu, o yıllarda Türkiye'nin uçak ihraç eden bir ülke olduğunu hatırlattı. Karamollaoğlu, “Benim şahsi kanaatime göre bugün Türkiye'de yapılması icap eden en önemli işlerden bir tanesi uçak sanayinin tesisidir. İşin garibi o dönemde bu en önemli mesele olarak gündeme getirilmiş. Uçak fabrikasının temeli hemen atılmış, uçak imalatına hemen başlanmış.  Ne zaman? 1920'ler… Peki, biz neredeyiz şimdi? Havanda su dövüyoruz. Maalesef üzülerek ifade ediyorum. O kadar uçmayın deniyor bazı konular gündeme getirildiğinde. Ne uçması, millet Ay'a gidiyor, Mars'a gidiyor. Biz kendi ülkemizde bir yerden bir yere giderken başka ülkelerin imal ettiği uçakları alarak ancak seyahat edebiliyoruz. Ne uçması?” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Türkiye'de gelir dağılımında çok ciddi bir adaletsizlik olduğunu ifade ederek, “Gelir dağılımında adaleti sağlamamız lazım. Bakın yıllardır Türkiye'de toplu sözleşmeler; hikmeti ilahi, adamlar çok merhametli hep açlık sınırında yapılıyor. Aman insanımız aç kalmasın. Peki de bu insanın çocuğunun ayakkabısını, kendi giyimini, okul ihtiyacını, elektriğini, doğal gazını, nasıl karşılayacak? Ona ben karışmam diyor. Karnını doyurdu muydu bu yeter. Bundan daha büyük insafsızlık olur mu Allah aşkına. Bizim hedefimiz ne? Açlık sınırı değil yoksulluk sınırı denilen bir sınır daha var ekonomide. Bugünkü şartlarda yoksulluk sınırı açlığın yaklaşık 2,5 katı. Bu birden bire olur mu? Elbette bir senede iki senede olmaz ama hedef olarak seçerseniz bunu gerçekleştirmek mümkün. Elbette bu bizim bir numaralı hedeflerimiz arasında olacak. Gelir dağılımını adil bir şekilde sağlayacağız” şeklinde konuştu.

CHP ve MSP koalisyonu dönemini hatırlatan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “O koalisyon döneminde Kıbrıs Zaferi kazanıldı. Farklı görüşmeler, çalışmalar oldu ve 50 yıl geçti. Yeniden bu meseleleri ele almayı ve farklı görüşlere sahip olan partilerin bir araya gelerek Türkiye'nin problemlerini çözmek üzere yola koyulmamız gerektiğini kabullendik. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin değişmesini önemsiyoruz. Cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir adımı attık. Daha koalisyon oluşmadan koalisyon protokolünü imzalayıp hayata geçirdik. Bugünkü şartlar bunu gerektiriyor. Büyük bir farkla bu seçimin alınacağına inanıyorum. 6 siyasi parti bir araya geldi ve mutabakat sağladı. Bunun ne kadar önemli olduğunu her birimiz yaşayarak göreceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı