Türkiye'den Suriye’ye gönderilen skandal kitapla alakalı ilk açıklama

Türkiye'nin bastığı ve Suriye'nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıtılan kitaplarda Peygamber Efendimiz (SAV)'i tasvir eden görseller yer alması tepkilere neden olmuştu. Konuyla alakalı açıklama geldi

GÜNDEM 25.11.2021, 20:40
26
Türkiye'den Suriye’ye gönderilen skandal kitapla alakalı ilk açıklama
İstişraf Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’nden, “ Suriye halkından özür mektubu” şeklinde ilginç bir savunma geldi. Merkez, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hz. Peygamber'in siyeri ile ilgili müfredat kitaplarından birinde meydana gelen istenmeyen hata nedeniyle özgür bölgelerdeki Suriye halkından içtenlikle özür diler” ifadelerine yer verdi.
“Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek Bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir” diyen Merkez, şu ifadelerle Milli Eğitim Bakanlığı’nı savundu:
“Merkezde, özellikle kontrol ettikten sonra bu istenmeyen hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu tespit edildiğinden, telif sürecinde meydana gelen yanlış anlamada bir kasıt olmadığını teyit ediyoruz. Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek Bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hatayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu aşamada, teknik ve bilimsel olarak tüm yönleriyle hazırlanan müfredatı bir kez daha teyit etmek için yeni bir denetim sürecine başladığımızı ifade ederiz.”
Peygamber Efendimiz (SAV)'i tasvir eden skandal kitaba ilişkin haberimizi okumak için TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı