Türknet abone bilgilerini sızdırıyor iddiası!

Kotasız ve taahhütsüz internet paketleriyle öne çıkan internet sağlayıcısı Türknet'in abone bilgilerini sızdırdığı iddia edildi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 28.07.2022, 07:35
8
Türknet abone bilgilerini sızdırıyor iddiası!
Kotasız ve taahhütsüz internet paketleriyle öne çıkan internet sağlayıcısı Türknet, kullanıcılarının kişisel bilgilerini sızdırıyor.
Şikayetvar sitesinde yapılan yüzlerce bildirimde şirketin kişisel verileri sızdırdığı ve dolandırıcılar tarafından arandıkları ifade ediliyor. Özellikle YouTuber’larla güven sağlayan şirket, kullanıcıların şikayetlerine ise kayıtsız kalıyor.
Dolandırıcılar özellikle yeni aboneleri hedef alıyor. Bize ulaşan bir yeni abone, başından gelenleri şöyle aktarıyor:

Şikayetvar sitesinde veri hırsızlığı/sızıntıyısıyla ilgili yüzlerce şikayet yer alıyor. İşte o şikayetlerden bazıları: 

“Kardeşim evine internet bağlattırmak istediğini söyledi. Ben de ona Türknet’i önerdim. Ve kendisi Türknet ile görüşme yaptıktan sonra internet paketi almış. Sonrasında ise onu 0850’li bir numaradan Türknet’ten aradıklarını söylemişler. 
Eğer Digitürk ile birlikte alırsa internet paketini, 12 ay kalma sözüyle birlikte ayda 169 TL yerine sadece 140 TL ödeyeceğini söylemişler. Ve kardeşimin Türknet’e verdiği tüm bilgileri tekrar etmişler. Adresten, kimlik bilgilerine kadar. Dolayısıyla Türknet’ten aradığına dair en ufak bir şüphesi olmamış. Hemen ertesi günü tüm kişisel verilerini aktararak bir güven sağlamışlar ve Digitürk aboneliği yaptırmışlar. Ve anında hemen eve montaja gitmek için yola çıkmışlar. 
Sonrasında bana söyledi. Ben de Türknet’in kampanyalarına dün baktığım için böyle bir kampanya görmediğimi söyledim. Ve Türknet sitesinde de göremedim. Ardından internette bakınca bu şekilde Digitürk sözleşmesi yapılan onlarca Türknet abonesi olduğunu ve dolandırıldığını gördüm.
Ve Türknet’i aramasını söyledim. Türknet, kesinlikle Digitürk ile anlaşmalarının olmadığını söylemiş. Sonrasında kendisini arayan 0850’li numarayı arayarak iptal ettirmiş Digitürk’ü. En azından iptal edildiğini söylemişler.
Ortada çok büyük bir veri hırsızlığı var. Ve onlarca belki yüzlerce mağdur var. Türknet’in bu konuda hiç bir açıklama yapmamış, kullanıcılarını ve potansiyel müşterilerini uyarmamış olması da çok garip.
Youtuber’lara sponsor olan ve para akıtarak videolarında övgüyle bahsettiren şirketin böylesi Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırı skandala imza atması rezalet.
Bu konuya aylardır nasıl göz yumuluyor? Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırı olarak veriler nasıl başka bir şirket/firma/bayi ile paylaşılıyor? Türknet’in ismi kullanılarak nasıl Türknet aboneleri dolandırılıyor ve buna Türknet nasıl sessiz kalıyor?
Üstelik şirketin skandalı veri sızdırmasıyla da sınırlı değil. 100 Mbit hız taahhüt ettiler. Israrla kaç kez sorduk ve aynı yanıtı verdiler. Sonrasında ise 35 mbit bağladılar. “Altyapı” diyerek. Ancak diğer şirketlerden 100 mbit alabiliyoruz. İade de kabul etmiyorlar. Neresinden baksanız dolandırıcılık yapılan.”
“T** aboneliğine 4 gün kala TurkNet arkadaşını getir kampanyasından resmi sitesinden başvurdum kendim davet ettim kendim üye oldurdum arkadaşa 24 saat geçmeden sabahtan TurkNet'den arıyoruz t**'ten geçiş, TurkNet aboneliğiniz için arıyoruz diyebiliyorlar ve Digiturk paketi de yanında hediye toplam 100₺ diye insanları yanıltıyorlar İstanbul numarası 0216 'lı şimdi TurkNet %100 bana göre veri KVKK ihlali yapıyor içlerinde sızıntı var veri ihlali yapan kullanıcıya erişen kişilerin derhal yasal soruşturma yapılıp veri ihlali yapan personelin tespit edilmesi gerekir. 24 saat geçmeden arkadaşım bana göre yanıltıldı TurkNet acil olarak hemen aksiyon almalı!”
”TurkNet'e geçiş yapmak için başvuru yaptım ama sabahın köründe farklı numaradan arayıp TurkNet'e geçtiğimizi ve Digiturk satmaya çalıştılar şu durumda anlaşılıyor ki TurkNet bütün bilgilerimi ne olduğu belli olmayan kişilerle paylaşmış bu nasıl bir kalitesizlik daha geçiş işlemi bile tamamlanmadan bilgilerimi X kişilerle paylaşmışlar.”
”TurkNet'e üye olduk, fakat bilgilerimiz başkalarının da eline geçmiş sürekli farklı numaradan aranıp 'paketinizin içinde Digiturk ® mevcut evinize ne zaman kuruluma gelelim' diye aranıyoruz. Yanıltıcı olduklarından şüphelendim aradım ve hep TurkNet müşterilerine ulaştıklarını gördüm. Numarayı yiyenin evine gidip evrak imzalatıp paralarını alıyorlarmış insanların. Neden diğer firmalar değil de TurkNet müşterilerinin bilgilerini alıyorlar? İnternet olarak iyi ama kesinlikle bilgi sızdırıyorlar. En son aradıklarında "dolandırıcı olduğunuzu biliyorum" dedim suratıma kapattılar. Sağlam önlem alsınlar müşterinin bilgilerini sızdıran sorun nereden kaynaklanıyor ise bulsunlar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı