IBAN ile ödeme alan esnaflara dikkat! Cezalar belli oldu

Müşterilerini IBAN ile ödemeye yönlendiren ve alışveriş karşılığında fiş-fatura kesmeyen esnaflar için kötü haber var! Maliye Bakanlığı, bu tür işlemleri mercek altına aldı ve caydırıcı cezalar uygulamaya başladı. Detaylar haberimizde..

EKONOMİ 29.04.2024, 11:20
2
IBAN ile ödeme alan esnaflara dikkat! Cezalar belli oldu
Müşterilerini IBAN ile ödemeye teşvik edip karşılığında fiş veya fatura kesmeyen esnaflar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılığıyla mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Artık tüm işletmelerin banka hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferler titizlikle incelenecek. Bu incelemeler sonucunda, fiş veya fatura kesmeyen işletmeler ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.
Beyan edilmeyen hasılat, devletin vergi gelirlerini doğrudan etkileyerek önemli bir vergi kaybına yol açıyor. Bu durumun önüne geçmek için Maliye Bakanlığı, beyan dışı kazançları titizlikle takip ediyor ve tespit edilen durumlarda çeşitli yaptırımlar uyguluyor.
Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise her bir fatura için 3 bin 400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek. Devleti vergi kaybına uğrattıkları için vergi incelemesi yapılacak.
Ticaret Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı, "Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor" uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:46
Yatsı 21:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı