AKP'de ince hesaplar: "Herkes bir oy getirse 24 milyon eder"

AKP'de seçim için ince hesapların Kızılcahamam kampında yapıldığı ve "Herkes bir oy getirse 24 milyon eder" fikri savunuldu.

GÜNDEM 12.06.2022, 09:05
1
AKP'de ince hesaplar:
AKP'de seçim için ince hesapların Kızılcahamam kampında yapıldığı belirtildi. Kampta yapılan ince hesabı Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan köşe yazısından duyurdu. Babacan Kızılcahamam kampında AKP'nin Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in parti üye sayısının 12 milyon olduğunu belirterek " bunların 2 milyon 200 bininin teşkilat mensubu olduğunu söyledi. Bu kişilerin 10 binden fazlası, milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyelerinden oluşuyor. Rakamları alt alta yazıp, 'Herkes bir oy getirse 24 milyon eder' denildiğini biliyoruz" dediğini aktardı.
Aynı toplantıda AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından da bir hesaplama yapıldığını duyuran Babacan, "Analize göre, hayatında bir döneminde AK Parti’ye en az bir kez oy vermiş seçmenin yüzde 38’i tereddütte. Yani bizim 'kararsız, gri alan ve kıyıda duranlar' dediğimiz kitle. Bunların üçte birinin partiye oy vermeme konusunda kararlı olduğu belirtiliyor. Kurtulmuş’un yaptığı saptamaya göre, bu kitlenin neredeyse tamamının AK Parti’den kopuş nedeni ekonomi. Ve Kurtulmuş sözlerini 'Türkiye’deki tüm seçimler önemlidir. Ama 2023 seçimleri bugüne kadarki en önemli seçim olacaktır' diyerek bitiriyor." ifadesini kullandı.
Babacan, yazısını ise "Görünen o ki ince hesaplar başlamış. Santim santim seçmen analizi yapılıyor." diyerek noktaladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı