AKP'den istifasının perde arkası: Fakıbaba Akşener'den ne istedi?

Gazeteci Barış Yarkadaş, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP ve vekillikten istifasının perde arkasına ilişkin kulis bilgisi verdi. Yarkadaş, Fakıbaba'nın İYİ Parti lideri Akşener'den ne istediğini açıkladı.

GÜNDEM 25.10.2022, 12:40
AKP'den istifasının perde arkası: Fakıbaba Akşener'den ne istedi?
Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP ve milletvekilliğinden "Hırsızı, malı götüreni var" sözleriyle istifa etmesinin gündemde yankıları sürüyor. Gazeteci Barış Yarkadaş Fakıbaba'nın istifasının perde arkasına ilişkin dikkat çeken kulis bilgisini paylaştı. Yarkadaş, canlı yayında Fakıbaba'nın İYİ Parti lideri Akşener'den ne istediğini açıkladı.
TV100'de yayımlanan programda konuşan Yarkadaş, "Fakıbaba İYİ Parti’ye geçmek istedikten sonra Sayın Meral Akşener ile görüşüyor ve Meral Hanım’a milletvekili adayı değil Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini söylüyor. Bence Fakıbaba aday olur." dedi.
Yarkadaş'ın sözlerine Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, "Bence olamaz, neden olamayacağını da göreceğiz. Fakıbaba daha önceden Şanlıurfalıların sevdiği bir kimlikti. Ve AK Parti teşkilatı tarafından aday gösterilmedi. AK Parti seçmeninin böyle bir özelliği vardır, cezalandırır." ifadelerini kullandı.
Yarkadaş ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemki sözlerini, "Sayın Erdoğan Urfa'ya gitti, 'ceketimi asar alırım' dedi. Fakıbaba kazandı o seçimi." diyerek hatırlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı