Ekim Alptekin kimdir?

Ekim Alptekin ismi ABD'de Fethullah Gülen'in iadesi için lobi faaliyetleri yürüttüğü iddialarıyla gündeme geldi. Sezgin Baran Korkmaz'la da ilişki olan Ekim Alptekin kimdir Ekim Alptekin ne iş yapıyor

GÜNDEM 22.06.2021, 14:50
187
Ekim Alptekin kimdir?
Ekim Alptekin ismi en son olarak, kara para aklama suçundan ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın iddianamesinde ortaya çıktı. Ekim Alptekin İstanbul merkezli EA Şirketler Grubu bünyesinde havacılık, inşaat ve savunma alanlarındaki şirketleri ile ticari faaliyetleri sürdürüyor. Ayrıca, Ekim Alptekin, Artı 1 TV'nin kuruluş süreciyle ilgili Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar arasında yaşanan sert tartışmada da gündeme geldi. Peki, Ekim Alptekin kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir… İşte, Ekim Alptekin hakkındaki detaylı bilgiler…
Ekim Alptekin, bir süre Türkiye Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı olarak görevde bulundu. Alptekin’in ismi ilk olarak ABD’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Fethullah Gülen’in iadesi için komplo kurmak ve kayıtsız biçimde lobi yapmaktan suçlanmasıyla öne çıktı. ABD’de savcı, iş adamı olan Alptekin için 35 yıl hapis cezası isteniyor. Alptekin’in yargılama süreci devam ediyor. Tam adı Kamil Ekim Alptekin 1977 yılında dünyaya geldi. Havacılık alanında faaliyet göstermesiyle ön plana çıkan Ekim Alptekin’in gayrimenkul ve danışmanlık alanlarında da faaliyetler gösteriyor. Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi için faaliyet yürüten Türkiye-ABD İş Konseyi'nin (TAİK) başkanlığını yaptı. Ekim Alptekin, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile 7 Ağustos 2007-2008 yılları arasında evli kaldı. Alptekin ailesi 1980 darbesinden sonra Hollanda'ya göç etti.
Ekim Alptekin, eğitim hayatını Hollanda'da tamamladı.
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde ve Temsilci Tom Lantos'ta personel olarak çalışmak üzere dokuz aylık bir burs aldı.
2005 yılında Alptekin, polis helikopterleri için güvenlik kameraları da dâhil olmak üzere, Türkiye hükümetine terörle mücadele ekipmanı ve danışmanlık hizmetleri sağlayan bir işe başladı.
Aralık 2018'de Alptekin ve Bijan Rafiekian, federal lobicilik kurallarını ihlal etmek için bir komplo kurmakla suçlandı ve Alptekin, FBI müfettişlerine yanlış ifade vermekle de suçlandı.
Nisan 2019'da Mueller Raporu olarak da bilinen 2016 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Rusya'nın Müdahalesine İlişkin Soruşturma Raporu'nda Alptekin'e atıfta bulunuldu. Rapor, Michael Flynn'in suç teşkil eden davranışının bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri - Bijan Rafiekian ve Kamil Ekim Alptekin'i işaret ediyordu.
Alptekin son olarak Türkiye'de ve ABD'de kara para aklamak suçlamasıyla hakkında dava açılan Sezgin Baran Korkmaz'ın ortağı olmakla gündeme geldi. SBK’nın ABD’deki iddianamesinde, şu ifadeler yer aldı: “Korkmaz, Haziran 2015’te Alptekin Yılmaz aracılığıyla Levon Termendzhyan’a 20 milyon dolarlık kredi vermek için kendi parasını kullandığını yalan bir şekilde ifade etti.” Gazeteci Cansu Çamlıbel 15 Ekim 2020 tarihli yazısında şu tanıklığına yer veriyordu: “Bir sonraki sahnede SBK karşımıza TAİK ve American Turkish Council’ın (ATC) 2017’de Washington’da düzenlenen ortak yıllık konferansında çıktı. O dönemde TAİK Başkanlığını yürüten ancak daha sonra adı Mueller soruşturmasına karıştığı için istifa etmek zorunda kalan Ekim Alptekin’le aynı masada oturuyordu. Hatta konferans sırasında yaptığı kısa konuşmada Alptekin’e methiyeler düzüyor, kariyerindeki yükselişte onun önemli payı olduğunu söylüyordu. O gün gazeteci olarak o salondaydım. Kahve arasında Alptekin’e hayatımda ilk kez gördüğüm ve dinlediğim Sezgin Baran Korkmaz’ın kim olduğunu sormuştum. Verdiği yanıt şuydu; “Ben de çok tanımıyorum aslında, yeni üyemiz. Ne istesek ikiletmeden sponsor oluyor.” Nitekim o konferansta kafa masada oturabilmek için tak diye 75 bin dolar vermişti.
SBK’nın konferans sponsorluğundan çok daha derin işler ve ilişkiler peşinde olduğunu ise o gün tabii ki anlatmamıştı bana Ekim Alptekin. Korkmaz ile Alptekin’in bugün İstanbul’daki bir inşaat projesi yüzünden davalık olduğu notunu da buraya düşmekte fayda var.”
Öte yandan, Türkiye'de kuruluşuna öncülük ettiği ileri sürülen ve Yılmaz Özdil-Uğur Dündar arasında kavgaya neden olan Artı 1 TV ile ilgili tartışmalarda da yine Ekim Alptekin adı öne çıktı.Ekim Alptekin, 2015 yılında Nigar Talibzade ile dünyaya evine girdi. Ekim Alptekin'in Nigar Talibzade'de 3 çocuğu bulunuyor. Çift daha sonra boşandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı