İmamoğlu’na siyasi yasak mı gelecek? Yeni paralel yapı iddiası

Gazeteci Barış Terkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 10.11.2022, 08:50
5
İmamoğlu’na siyasi yasak mı gelecek? Yeni paralel yapı iddiası
Barış Terkoğlu, “ahmak” davasına bakan ve kendisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı haline getirmesi telkin ettiği iddia edilen hâkim Hüseyin Zengin hakkında Sabah gazetesinin “FETÖ iltisaklı olduğu” iddiasıyla hazırladığı habere dikkati çekti.
Söz konusu haber için erişim engeli getirildiğini belirten Terkoğlu, yaptığı araştırmalar neticesinde hâkim Zengin hakkında 2020 yılında HSK’ya bir dosya geldiğini ancak adli bir soruşturma açılmasına gerek olmadığı yönünde karar verildiğini aktardı. Terkoğlu, hâkim ve savcılara “gerektiğinde vurulmak üzere” hazırlanan şantaj dosyaları olduğuna inandığını söyledi.
Barış Terkoğlu şunları kaydetti:
Belli ki hâkim ve savcılara, ‘gerektiğinde vurulmak üzere’, hazırlanan şantaj dosyaları var. Bir ekip, istenileni yapmayan yargı mensuplarına karşı bu dosyaları bekletiyor. Öte yandan, bu dosyaların ucu gösterilerek kimlere bugüne kadar neler yaptırıldı bilmiyoruz...
İşte bu durum devlet içindeki yeni devleti, yeni paralel yapıyı gösteriyor. Adını bir kuştan mı alır, yoksa başka bir yerden mi bilmem... Kesin olan şu ki bir güç var!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı